Для українців, які живуть під юрисдикцією територіальних громад, з'явилися важливі новини. У громадах створюватимуть "Центри безпеки", щоб об'єднати функції громадської безпеки, захисту від пожеж та надзвичайних ситуацій, а також надання екстреної медичної допомоги.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова під час наради в МВС.

"Центр безпеки", скріншот: YouTube
"Центр безпеки", скріншот: YouTube

"Співпраця МВС, Міністерства охорони здоров'я та Мінрегіону спрямована на поліпшення послуг із забезпечення безпеки в громадах. Використовуючи європейський досвід, покладено початок проекту "Центри безпеки" в регіонах. Вони дозволяють об'єднати пожежну, екстрену медичну допомогу і поліцію з консолідованою комунікацією. Йдеться про підвищену оперативність надання допомоги людям в екстрених ситуаціях. На даний час в Україні реалізовано близько 30 проєктів зі створення Центрів безпеки. За кількістю лідирує Донецька область", - підкреслив Чернишов.

Також міністр зазначив, що мета створення Центрів - цілодобове реагування на запит про екстрену допомогу в проміжок часу до 20 хвилин. У той же час глава Мінрегіону зазначив, що зараз Міністерством підготовлено бюджетний запит на 2022-2024 роки для фінансування 380 центрів безпеки. Він вже направлений до Міністерства фінансів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У Мінрегіоні зазначають, що в рамках співпраці Мінрегіону та МВС у громадах впроваджено проєкт "поліцейський офіцер громади". У 19 регіонах України працюють понад 600 офіцерів. Вони забезпечують порядок і запобігають правопорушенням у межах своєї територіальної громади.

Раніше повідомляли, Олена Зеленська назвала 4 головні цілі, зміни торкнуться кожного міста: "Потрібно зруйнувати....".

Як повідомляв Знай.uа, в Україні хочуть знести "хрущовки": у Зеленського розкрили плани.

Знай.uа писав, в Україні хочуть закрити АЗС: "Перевірку пройдуть всі".