У Києві встановлять пам'ятник улюбленій страві українців - борщу.

Жителям столиці пропонують обрати локацію для скульптури. Про це інформує пресслужба КМДА.

Влада проведе відкритий конкурс. Протягом тижня кияни можуть вислати свої пропозиції щодо розміщення пам'ятника. Для цього необхідно заповнити форму, перейшовши за посиланням.

Фото із сайту КМДА

Ініціатор встановлення скульптури - шеф-кухар Євген Клопотенко. Це давня мрія кулінара.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ідея скульптури борщу виникла у нього вже давно, адже на його думку борщ – це одна з ключових страв національної гастрономії, яка є невід’ємною частиною нематеріальної культурної спадщини.

Український борщ, фото: Знаєм 24

"В Україні є скульптури пампушок, дерунів, солоного огірка, кавуна, морозива тощо, проте наразі немає сучасної наповненої змістом скульптури борщу. Борщ – це ж культурне надбання українців, яке треба прославляти", – зазначив Клопотенко.

Нагадаємо, раніше зірка МастерШеф Євген Клопотенко приготував страву з м'яса і риби: поєднав несумісне.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко порадував українців пікантним рецептом: "Бейбі, покажи мені свої булочки".

Також "Знай.ua" писав, як зварити розсипчасту і смачну гречку: їстимуть навіть ті, хто її не любить.