У 2021 році збірна України на Олімпіаду в Токіо поїхала без дворазового олімпійського чемпіона - 27 річного Олега Верняєва, адже спортсмена дискваліфікували у справі з вживанням мельдонію. Відомо, що відсторонення Верняєва триватиме до листопада 2024 року. Наступну Олімпіаду Олег теж може пропустити.

Дворазовий Олімпійський призер у спортивній гімнастиці Олег Верняєв хоче скоротити термін своєї дискваліфікації, щоб представляти Україну на Олімпіаді-2024, проте в такому випадку поставить ультиматум збірній: всі умови підготовки – або зміна громадянства.

Про це стало відомо завдяки коментарю Олега Верняєва для одного з українських видань на церемонії з нагоди 30-річчя Національного олімпійського комітету України.

Олег Верняєв, John Cheng /Usagymnastics
Олег Верняєв, John Cheng /Usagymnastics

Олега Верняєва дискваліфікували у справі про вживання мельдонію на 4 роки, починаючи з листопада 2020 року, – тобто до листопада 2024 року. Український гімнаст подав апеляцію на це рішення, проте Ігри-2020 в Токіо пропустив.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Зараз він каже, що скасувати рішення про дискваліфікацію навряд чи можливо, "але якби хоча б на рік скоротили покарання – було б здорово", тоді він би вже в листопаді 2023 року "повернувся в стрій".

Олег Верняєв, John Cheng /Usagymnastics
Олег Верняєв, John Cheng /Usagymnastics

"Чи готовий представляти Україну на Олімпіаді-2024? Якщо зменшать (термін дискваліфікації-ред.). Ну як: у нас тут паралельно йде конфлікт у збірній. І якщо мене повернуть в спорт, то, скажімо так, "сюсюкання не буде" – буде ультиматум: або я готуюся по повному карт-бланшу, мені готують всі умови, які потрібні, і прибирають всіх тих людей, які мені заважають. Або відпускайте мене і я йду туди, де мені буде зручно працювати. Куди? Я про це ще не думав, не шукав собі жодних пропозицій, оскільки я ще не повернувся в спорт. Просто кажу: або я потрібен і робіть мені повні умови, або не потрібен і відпускайте".

Верняєв натякнув журналістам, що у нього є конфлікт у збірній з деякими гімнастами.

"Проблема в людях, які у нас знаходяться в залі. Які, скажімо так, самі собі створювали проблеми, а тепер кричать, що хтось їх ображав, заважав, що їм заважає молодіжна збірна і маленькі діти. Але це смішно, коли 30-річні дядьки кажуть, що їм заважає дівчина-тренер або юніори по 17 років заважають тренуватися і готуватися до Олімпійських ігор", - сказав спортсмен.

Раніше повідомляли, кума Ані Лорак Лілія Подкопаєва показала улюбленого бороданя: батьки вирвалися на волю.

Як повідомляв Знай.uа, українська легкоатлетка Ярослава Магучіх знову опинилася в обіймах росіянки Марії Ласікцене: на ті ж граблі.

Знай.uа писав, Тоня Матвієнко "на футболі" викликала підозру в українців: "Вагітна?".