Зараз ідеальний період для приготування заготовок на холодну зиму. Людям, які піклуються про своє здоров'я і люблять солоденьке до чаю, обов'язково сподобається цей рецепт горобинового варення.

Ще наші предки помітили, що ягоди, якими ласують птахи, найбільш цінні і для нашого організму. Тому з давніх часів і по сьогоднішній день горобина була і залишається однією з найбільш корисних культур. І найдоступніший спосіб її заготовити - зробити смачне варення, яке не тільки стане смачною солодкістю до млинців і до чаю, але і надасть лікувальну дію на загальний стан і роботу деяких органів зокрема.

Горобина, фото з pxhere

В Telegram-каналі "Домашня консервація: варення, заготовки" розповіли, як приготувати вітамінне варення з горобини.

Рецепт: горобинове варення

Варення слід варити з ягід, вже встигли піддатися заморозків. З інгредієнтів знадобиться лише цукор і самі ягоди. На 1 кг горобини потрібно 1-1,5 кг цукру (за смаком).

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Приготування:

Ягоди необхідно опустити в окріп на 5 хвилин.
Альтернативою цій процедурі може виступити витримка ягід в духовій шафі 1 годину при мінімальній температурі.

Цукор потрібно змішати з трьома склянками води, прокип'ятити, зваривши таким чином сироп для варення. Далі ягоди занурюють в сироп на 8 годин.

Після витримки горобини в цукровому сиропі, посуд ставлять на плиту і варять ягоди до готовності. Важливо кілька разів відключати газ на 15 хвилин для охолодження варення і видалення піни.

Через погане вбирання ягодам цукру рекомендується після всіх процедур варіння залишити варення на 12 годин. І вже після цього ягоди окремо від сиропу розкладають по банках, сироп доводять до кипіння і заливають в гарячому вигляді в банки.

варення, фото з pxhere

Нагадаємо, рецепт соусу з кропу: як швидко приготувати універсальну добавку для багатьох страв

Як повідомляв Знай.uа, заготовка зелених помідорів "П'яні" на зиму: випив і закусив з однієї банки

Також портал Знай.uа писав, підготовка полуниці до зими: на що дачникам звернути увагу, щоб отримати хороший урожай