Відомий кулінар та популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко часто ділиться простими й водночас оригінальними рецептами страв.

Цього разу у новому пості на особистій сторінці в соцмережі Інстаграм, де на нього підписано понад 603 тисячі читачів, він описав рецепт приготування одного з улюблених сніданків американців - граноли.

"Отже, гранола. Соууу амерікан. Якщо я пам'ятаю коректно, то це перший стан вівсянки, який мені сподобався. До того терпіти її не міг, бо не розумів суті. Робиться гранола просто. Принцип: змішали-запекли-з'їли. Таке нам з вами подобаться, правда?", - написав він. Євген Клопотенко

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Пост Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Інгредієнти:

  • 150г вівсяних пластівців,
  • 1 столова ложка яблучного пюре,
  • 30г вершкового масла,
  • 1 столова ложка меду,
  • горіхи,
  • дрібка солі,
  • ванільний цукор/кориця (на свій смак).

Приготування:

Спершу викладаєте все тонким рівним шаром на пергамент, змащенний маслом чи олією. Печете протягом 30 хвилин при 160 градусах. Важливо пам'ятати, що кожні 10 хвилин потрібно діставати і перемішувати.

Євген Клопотенко радить робити одразу багато порцій, щоб у вас було готове сніданкове рішення. Зранку з просто налити у тарілку йогурту і насипати граноли. Можна також додати сушені фрукти. Клопотенко радить обирати такі, що висушені від глибокої заморозки (-80 градусів).

Нагадаємо, зірка МастерШеф Євген Клопотенко поділився рецептом соте з овочів: дешевше, ніж борщовий набір. Євген Клопотенко показав, як смачно приготувати овочі

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко зізнався, як Україна ледь не залишилася без геніального кулінара: "Тоді було пофіг". Євген Клопотенко зізнався, як знайшов себе у кулінарії

Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "Виганятиму". Євген Клопотенко розповів про свою ідеальну кухню