Пиріг з листкового тіста на кефірі з м'ясом і картоплею виходить настільки смачним, що вам захочеться готувати його ледь не щодня. Та й сам процес приготування не займе багато часу, а смак обов'язково неабияк потішить вас і ваших гостей.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 500 - 700 г борошна,
  • 500 мл кефіру,
  • 250 г маргарину,
  • по 1 чайній ложці солі й соди.

Начинка:

  • п'ять-шість картоплин,
  • три цибулини,
  • 700 г будь-якого м'яса,
  • сіль, перець.

Листкове тісто, кадр з відео
Листкове тісто, кадр з відео

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Приготування:

Спершу 2-3 склянки борошна і сіль висипаємо у глибоку посудину та перемішуємо. Далі пачку холодного маргарину натерти на тертці просто в борошно. Поступово змішати з борошном, щоб він не встиг з'єднатися у суцільну грудку.

Тепер виливаємо в посудину півлітра кефіру, додаємо 1 ч. ложку соди й ретельно перемішуємо. Продовжуємо домішувати борошном до отримання м'якого тіста. Якщо начинка приготована завчасно, можна готувати пиріг. Якщо ні - тримаємо тісто в холодильнику.

Для приготування начинки дрібно ріжемо 5-6 середніх картоплин. Можна додати трохи рослинної олії або розтопленого вершкового масла. Залишаємо приблизно третину тесту, а решта розкачуємо і викладаємо на деко або сковорідку, роблячи бортики.

Пиріг з листкового тіста на кефірі, фото: instagram.com/legkie_retceptiki
Пиріг з листкового тіста на кефірі, фото: instagram.com/legkie_retceptiki

На тісто викладаємо підсолену картоплю, на неї шар дрібно порізаних м'яса і цибулі, солимо і перчимо до смаку. Якщо є бажання цибулю і м'ясо можна прокрутити на м'ясорубці.

Врахуйте, що при використанні достатньо жирного м'яса необхідності в додатковому маслі чи олії для картоплі немає. Дуже смачним пиріг виходить з курячим філе. Тепер закриваємо пиріг тонко розкатаним тістом і ретельно з'єднуємо краї.

Випікаємо до готовності при середньому нагріванні духовки 40-60 хв. Через пів години в центрі пирога зробити невеликий отвір, щоб вийшли надлишки пари. У пиріг, як варіант, можна додавати моркву, свіжу капусту, обсмажені гриби.

Нагадаємо, зірка МастерШеф Євген Клопотенко поділився рецептом соте з овочів: дешевше, ніж борщовий набір. Євген Клопотенко показав, як смачно приготувати овочі

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко зізнався, як Україна ледь не залишилася без геніального кулінара: "Тоді було пофіг". Євген Клопотенко зізнався, як знайшов себе у кулінарії

Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "Виганятиму". Євген Клопотенко розповів про свою ідеальну кухню