Засолювати на зиму можна не лише огірки та помідори, але й кавуни. Та й зробити це дуже просто і навіть можна обійтися без стерилізації. Такі солоні кавуни стануть чудовою закускою до м'ясних страв і гарнірів.

На засолення кавунів у вас піде зовсім мало часу - близько 20 хвилин на підготовку, та 30 хвилин на саме приготування, зате задоволення буде на всю зиму. З вказаної нижче кількості складників виходить приблизно 3-4 порції. Ця закуска чудово підійде до м'ясних страв, гарнірів з картоплі, овочів, круп.

Інгредієнти:

  • Кавуни - 2-3 кг
  • Вода - 1 л
  • Сіль - 1 ст. ложка
  • Цукор - 1 ст. ложка (якщо кавуни зеленуваті, не солодкі)
  • Оцет - 1 ст. ложка

Кавуни, кадр з відео
Кавуни, кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз

Андре Тан одягнув Катю Осадчу у вузькі сукні, від вагітного животика жодного сліду: "Спадщина предків"

Рідкісну праворульну "Волгу" від ГАЗ-21 відшукали за кордоном: справжня "чорна блискавка"

Ані Лорак показала себе на заздрість Мурату: апетитні "бомбочки" під піджаком

У Києві воскресили "Москвич" з 90-х: таких було всього 700 на весь світ

Показати ще

Для початку ретельно вимийте кавун та розріжте його на шматочки. Складіть їх разом зі шкіркою у чисті стерилізовані банки. Найкраще робити це у трилітрових. Тепер залийте обережно окропом до самого верху. Накрийте банки кришками й залиште на 8-10 хвилин, щоб кавуни пропарилися.

Після цього злийте воду у каструлю й приготуйте розсіл. Для цього додайте у злиту воду сіль, цукор і доведіть її до кипіння. Варити потрібно протягом 8-10 хвилин до повного розчинення. Наприкінці додайте оцет і залийте киплячим розсолом кавуни.

Якщо ви плануєте зберігати кавуни в підвалі, то закатайте банки, переверніть догори дном, і винесіть у підвал після охолодження. А в разі зберігання при кімнатній температурі, банки стерилізують протягом 25 хвилин, і тільки потім закатують й перевертають догори дном.

Кавуни на зиму, фото: smak.ua
Кавуни на зиму, фото: smak.ua

Нагадаємо, зірка МастерШеф Євген Клопотенко поділився рецептом соте з овочів: дешевше, ніж борщовий набір. Євген Клопотенко показав, як смачно приготувати овочі

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко зізнався, як Україна ледь не залишилася без геніального кулінара: "Тоді було пофіг". Євген Клопотенко зізнався, як знайшов себе у кулінарії

Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "Виганятиму". Євген Клопотенко розповів про свою ідеальну кухню