Засолювати на зиму можна не лише огірки та помідори, але й кавуни. Та й зробити це дуже просто і навіть можна обійтися без стерилізації. Такі солоні кавуни стануть чудовою закускою до м'ясних страв і гарнірів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа засолення кавунів у вас піде зовсім мало часу - близько 20 хвилин на підготовку, та 30 хвилин на саме приготування, зате задоволення буде на всю зиму. З вказаної нижче кількості складників виходить приблизно 3-4 порції. Ця закуска чудово підійде до м'ясних страв, гарнірів з картоплі, овочів, круп.
Інгредієнти:
- Кавуни - 2-3 кг
- Вода - 1 л
- Сіль - 1 ст. ложка
- Цукор - 1 ст. ложка (якщо кавуни зеленуваті, не солодкі)
- Оцет - 1 ст. ложка
Приготування:
Для початку ретельно вимийте кавун та розріжте його на шматочки. Складіть їх разом зі шкіркою у чисті стерилізовані банки. Найкраще робити це у трилітрових. Тепер залийте обережно окропом до самого верху. Накрийте банки кришками й залиште на 8-10 хвилин, щоб кавуни пропарилися.
Після цього злийте воду у каструлю й приготуйте розсіл. Для цього додайте у злиту воду сіль, цукор і доведіть її до кипіння. Варити потрібно протягом 8-10 хвилин до повного розчинення. Наприкінці додайте оцет і залийте киплячим розсолом кавуни.
Якщо ви плануєте зберігати кавуни в підвалі, то закатайте банки, переверніть догори дном, і винесіть у підвал після охолодження. А в разі зберігання при кімнатній температурі, банки стерилізують протягом 25 хвилин, і тільки потім закатують й перевертають догори дном.
Нагадаємо, зірка МастерШеф Євген Клопотенко поділився рецептом соте з овочів: дешевше, ніж борщовий набір. Євген Клопотенко показав, як смачно приготувати овочі
Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко зізнався, як Україна ледь не залишилася без геніального кулінара: "Тоді було пофіг". Євген Клопотенко зізнався, як знайшов себе у кулінарії
Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко зізнався, кому не місце за його столом: "Виганятиму". Євген Клопотенко розповів про свою ідеальну кухню