17 вересня 2021 року на платформі Netflix відбулася світова прем'єра південнокорейського серіалу в жанрі виживання, пригодницького бойовика, трилера і драми.

Режисером і автором сценарію є Хван Дон Хек. Серіал складається з дев'яти епізодів. Він оповідає про групу людей, які через потребу в грошах приймають запрошення про участь у таємній грі на виживання.

Перші захопливі відгуки про новий серіал свідчать, що "страшно, але складно відірватися від екрана". Проте, у картині все ж багато "крові та жорстокості".

Серіал "Гра в кальмара", кадр з фільму
Серіал "Гра в кальмара", кадр з фільму

Згідно з сюжетом фільму, зіграти у гру зібрали 456 осіб, а в результаті виграє тільки один. Відповідно, виживе також лише один. Водночас фільм глядачі характеризують не просто, як "криваве видовище", а в першу чергу відзначають його глибину.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Зокрема, у серіалі "Гра у кальмара" зачепили таку важливу сферу життя людства, вічну різницю між бідними й багатими. Крім того, у цей сюжет якнайкраще вписалася корейська філософія. Адже у цій країні дуже високий рівень життя та дуже високі ціни, а відповідно й прірва між бідними й багатими.

Серіал "Гра в кальмара", кадр з фільму
Серіал "Гра в кальмара", кадр з фільму

Проте, щоб корейці "втратили обличчя" має статися дещо дуже особливе. Крім захопливого сюжету тут є важлива психологічна складова, яка пояснює багато вчинків героїв. Глядачі побачать, як поводяться люди, яким нічого втрачати, які загрузли в мільйонних боргах і проблемах.

Водночас залишається загадкою, чому ті, хто заробив або іншим чином отримав великі гроші, вважає себе вправі грати з життями тих, хто не має такого високого статусу. Фільм хоча й фантастичний, все одно легко провести паралелі з реальним життям, адже роботодавці та влада з людьми теж "грають в кальмар", але менш жорстокий.

Серіал "Гра в кальмара", кадр з фільму
Серіал "Гра в кальмара", кадр з фільму

"Блін, взагалі описали інтригуюче. Але для мене емоційність азійців складна для сприйняття"

"Нагадало розповідь Стівена Кінга - Довга прогулянка, там теж гра на виживання і розповідають про героїв так, що плакати хочеться) так, що там "хочеться"? Плакала, я пам'ятаю))"

"Сильний фільм. Ви зрозуміли його сенс правильно."

"Люблю такого плану фільми, так би мовити "полоскотати нерви". Обов'язково подивлюся."

"А корейський кінематограф, як я подивлюся, виходить на новий світовий рівень!!", - відреагували у коментарях.

Коментарі до серіалу "Гра в кальмара"
Коментарі до серіалу "Гра в кальмара"

Коментарі до серіалу "Гра в кальмара"
Коментарі до серіалу "Гра в кальмара"

Нагадаємо, фільм "Дюна" від натхненника "Володаря перснів": сюжет, персонажі та історія найочікуванішого фентезі. У найбільш довгоочікуваної кінопрем'єри року - піввікова передісторія

Як повідомляв портал "Знай.ua", у "Грі в кальмара" показали реальний телефон жителя Кореї: дзвонять побавитися, а Netflix запропонував 100 мільйонів. Хітовий серіал осені вляпався в міжнародний скандал

Також "Знай.ua" писав, Зендея, Тімоті Шаламе і Джейсон Момоа: що відомо про головних героїв фільму "Дюна". Що відомо про акторів фільму