Відома українська письменниця, співачка та авторка пісень Ірена Карпа презентувала новий трек, присвячений жінкам. Про це стало відомо із соцмереж.

Раніше трек гурту QARPA, опублікований до 8-го березня, вже викликав неднозначну реакцію як поборників традиційних цінностей, так і феміністок.

Нове відео не менш яскраве та провокативне. Режисерка Діана Рудиченкодоклала чимало зусиль, щоб втілити свій творчий задум – передати відчуття свободи.

Скрін, Instagram Карпа
Скрін, Instagram Карпа

Сама Карпа зізнається, що готова до чергової порції хейту з усіх боків.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Купила попкорн і чекаю, за що нам «прилетить цього разу. А взагалі ідея кліпу пряма і щира: зібрати портрети дуже різних жінок. Від перукарки Фатіми з Сан Дені до скандинавської байкерки Уві», - каже вона.

У відео зібрані портрети жінок, які займаються найрізноманітнішими справами – від генної інженерки в лабораторії до тьоті Валі на базарі в м’ясному ряду, яка в прямому сенсі «рубає з плеча».

«Цей кліп для мене – про солідарність, силу і здоровий пофіг. Тут і дівчата з групи Кiri, що танцюють тверк (особисто я ним рятувалась від депресії під час локдауну), і крутезні військові, що співають і танцюють під Родіною-Маттю» - наголошує Карпа.

Зрештою кліп перестав бути просто музичним відео і перетворився на маленький документальний фільм про справжні жіночі історії, що лишилися за кадром.

У коментарях до кліпу висловлюють здебільшого схвалення та захоплення від роботи. Багатьох пісня Карпи надихнула на нові звершення та підняла настрій.

«Надихнули. Піду готувати півторагодинну презентацію каталонською, а то вже думала сказати – ні», «Вауууу! Все круто - стиль, сенс, текст, кадри, баби», «100%! Хай все більше жінок знають це про себе! Вперед і вгору! Дякую, Ірено!», - відгукуються слухачі.

Нагадаємо, що Ірена Карпа в образі Клеопатри знялася без білизни з чоловіком-іноземцем: "Як у 20 років". Ірена Карпа поділилася особистим досвідом

Як повідомляв "Знай.ua", Ірена Карпа розібралася, навіщо жінкам-воїнам ЗСУ підбори: "Тільки в якості зброї...". У Львові Ірену розбудив каблучний парад, прийшов час їй висловитися

Знай.ua писав, #Яжемать: Карпа назвала головні помилки українок у вихованні дітей. На думку Ірени секрет полягає в тому, щоб відвести дитину подалі від припадкової матері.