У соцмережах поширюється вірусне відео, в якому перукар «відриває скальп» клієнту. Цей процес супроводжується неприємним звуком, що нагадує бавовна. Єдине відео вже набрало понад 1,7 мільйона переглядів.

Захоплююче, але дещо лякаюче відео в TikTok стає вірусним: перукар проводить процедуру, яку називають "вибухом скальпа" - він смикає свого клієнта за волосся досить сильно, щоб створити звук бавовни по черепу. Хоча клієнту (і, можливо, глядачеві) це здається задовільним, лікарі застерігають від цієї суперечливої тенденції TikTok.

Ця тенденція настільки ризикована, що навіть TikTok попередив про це за допомогою хештега #scalppopping.

"У TikTok заборонені виконання, імітація або заохочення небезпечних аматорських трюків і ризикованої поведінки, яка може привести до серйозних травм або смерті», - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Лікарі пояснили, що саме є причиною появи дивного звуку. Ентоні Юн, доктор медицини, пластичний хірург з Детройта і TikToker з більш ніж 5,6 мільйонами передплатників, каже, що це відривається той самий «скальп» - галея, або щільний шар м'якої тканини, з'єднаний зі шкірою голови. Відірвавши м'які тканини черепа таким чином, ви можете викликати кровотечу або рану на бічній стороні голови.

@asmr.barber

enjoy 💆‍♂️ hair crack 😯#indianbarber #crack #asmrbarber #asmr #haircrack

♬ suono originale - ASMR Barber

«Це коли ви тягнете за волосся так сильно, що ви вириваєте галею з черепа, що видає звук бавовни», - пояснює Ентоні Юн.

Користувачі TikTok стверджують, що вони або інші люди пробували цей метод для лікування захворювань голови, від мігрені до кластерних головних болів.

"Будь ласка, не роби цього! Цей процес може розірвати внутрішню частину шкіри голови, що може викликати кровотечу зсередини. Уявіть собі боксера або бійця з гематомою скальпа", - закликає доктор Юн в коментарях.

Дерматологи також проти нового тренда.

"Я був би стурбований тим, що волосяний фолікул буде пошкоджений біля основи, що спричинить запалення і навіть рубцювання», - говорить Мона Гохара, доктор медицини, дерматолог з Коннектикуту.

Раніше повідомляли, Даша Квіткова з "Холостяка" не справляється з материнством: "рвемо на собі волосся, плачем, забиваємося в кут, отримуємо нервові зриви".

Як повідомляв Знай.uа, Ліза Арзамасова з "татових дочок" замріялася на самоті на сходинках: без сина дуже добре.

Знай.uа писав, без роду і племені? Букінгемський палац визначився з "титулом" для дочки принцеси Беатріс.