«Кримська платформа - це однозначно дипломатичний успіх, тому що для Росії принципово важливо, щоб тема Криму взагалі не мусувалася й про нього ніхто не говорив. Тому Росія докладала надзусилля, щоб як максимум зірвати Кримську платформу, а як мінімум понизити її статус та зменшити кількість учасників. До речі, частково з другим завданням їм вдалось впоратися, бо принаймні особисто мені як дипломату там не вистачало Ердогана», - підкреслив він.

Трюхан сказав, що, окрім Ердогана, хотілося, щоб на Кримській платформі був присутній президент Азербайджану, бо з Азербайджаном у нас дуже хороші відносини та серйозні перспективи розвитку різних спільних проєктів. Навіть є перспектива, вважає він, створення своєрідного тріо: Україна, Азербайджан й Туреччина, бо існує спільність інтересів та синергія зусиль по виробництву озброєння.

«Навіть по передачі досвіду, яким чином готувати свою армію до захисту територіальної цілісності, бо Азербайджан дуже хороший приклад для нас саме в цьому форматі. Не вистачало й деяких інших лідерів, наприклад, Меркель, яка прилітала на передодні й могла б залишитися. Росіяни змогли тут попрацювати, але зірвати й виконати програму максимум їм не вдалось. Для нас цей саміт був як запуск та заявка на довготривалу гру. Тепер важливо, щоб, як і було анонсовано, працював офіс Кримської платформи та йшла постійна робота», - резюмував він.

Як повідомляє Знай.ua, раніше юрист Марина Ставнійчук заявила, що українська дипломатія зробила помилку, поставивши на перше місце в ООН питання Криму.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв про поїздку Володимира Зеленського на засідання Генеральної асамблеї ООН.