Дуже смачний пиріг "Руда зебра" з гарбуза зі смаком апельсина і шоколаду пропонує приготувати Ольга Герун. Простий рецепт всіма улюбленої випічки до чаю обов'язково підкорить ваші серця. Пиріг виходить дуже ароматним ніжним і смачним.

Інгредієнти для приготування пирога з гарбузом "Руда зебра" вказано у розрахунку для форми діаметром 20 см.

Гарбузове тісто:

  • 200 г гарбузове пюре (готове);
  • 170 г борошно;
  • 80 г цукор;
  • 50 мл рослинна олія;
  • 2 шт. яйце;
  • 5 г розпушувач;
  • 4 г ванільний цукор;
  • щіпка солі;
  • 1 шт. апельсин (цедра).

Пиріг "Зебра", кадр з відео "Сімейна кухня"
Пиріг "Зебра", кадр з відео "Сімейна кухня"

Шоколадне тісто:

Популярні новини зараз

Замість маку з вишнею - хліб з діркою від бублика: покупець показав, як "хитрують" з начинкою у випічці

Кейт Міддлтон змінила зачіску і приміряла вбрання нареченої: найкращий образ з часів весілля з принцом Вільямом

Укрзалізниця підготувала невакцинованим українцям неприємний сюрприз: квиток на поїзд і 300 гривень

Менопауза: як зберегти молодість шкіри

Показати ще
  • 140 мл кефір;
  • 130 г борошно;
  • 40 г какао порошок;
  • 80 г цукор;
  • 50 мл рослинна олія;
  • 2 шт. яйце;
  • 5 г розпушувач;
  • 4 г ванільний цукор;
  • щіпка солі.

Приготування:

Для приготування гарбузового пюре запечений гарбуз потрібно перемолоти в кашу або протерти через сито. Якщо є зайва рідина, її потрібно відлити. Свіжу цедру апельсина перемішуємо з гарбузовим пюре.

В окрему посудину розбиваємо яйця. Додаємо до них сіль, ванільний цукор. Починаємо збивати міксером на маленьких обертах. Потім додаємо цукор, збільшуємо оберти й збиваємо у пишну піну.

Перекладаємо туди гарбузове пюре з цедрою, вливаємо рослинну олію і злегка перемішуємо. Тепер через сито всипаємо розпушувач і муку. Замішуємо тісто до стану дуже густої сметани.

Пиріг "Зебра", кадр з відео "Сімейна кухня"
Пиріг "Зебра", кадр з відео "Сімейна кухня"

Для приготування шоколадного тіста в окрему тарілку збиваємо яйця. Додаємо сіль, ванільний цукор та збиваємо на невеликих обертах. Поступово додаємо цукор і збільшуємо оберти міксера. Коли яйця добре збилися, вливаємо кефір. Злегка перемішуємо і додаємо рослинну олію.

Тепер через сито додаємо, розпушувач, какао-порошок і муку. Замішуємо рідке тісто. Тепер можна формувати пиріг. Для цього тісто по 2 столових ложки вливаємо у центр форми, починаючи з шоколадного і закінчуючи ним. Таким способом викладаємо все тісто.

Завчасно розігріти духовку до 180 градусів. Пиріг має випікатися мінімум 1 годину. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою. Залишаємо його трохи остигнути, і лише потім виймаємо з форми.

Нагадаємо, пиріг з листкового тіста на кефірі з м'ясом і картоплею: ви точно захочете готувати його щодня. Рецепт приготування апетитного пирога

Як повідомляв портал "Знай.ua", зірка МастерШеф Євген Клопотенко поділився рецептом соте з овочів: дешевше, ніж борщовий набір. Євген Клопотенко показав, як смачно приготувати овочі

Також "Знай.ua" писав, Євген Клопотенко зізнався, як Україна ледь не залишилася без геніального кулінара: "Тоді було пофіг". Євген Клопотенко зізнався, як знайшов себе у кулінарії