З сусідньої Російської Федерації, де щодня відбуваються дуже дивні події, прийшли тривожні новини. Справа в тому, що в Республіці Татарстан впав на землю літак Let L-410 одного з аероклубів, на борту було кілька десятків парашутистів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ, а також кадрам, які публікують в соцмережах очевидці.

Аварія літака Let L-410, фото: Telegram
Аварія літака Let L-410, фото: Telegram

За попередніми даними, 16 людей загинули, включаючи пілотів. Сімох уцілілих дістали. Один із загиблих сьогодні повинен був зробити свій перший стрибок з парашутом. Подарунковий сертифікат йому подарували на день народження.

Порушено кримінальну справу. Слідство розглядає дві версії події - помилку пілотування при виконанні маневрування на посадці і відмова техніки.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Аварія літака Let L-410, фото: Telegram
Аварія літака Let L-410, фото: Telegram

У регіональному ГУ МНС підтвердили факт аварії літака. Наразі роботи на місці події тривають. Літак впав відразу після зльоту з аеродрому місцевого аероклубу. Він пролетів трохи більше кілометра, фюзеляж судна при падінні зруйнувався, при цьому майже не постраждав хвіст.

Літак експлуатувався з 1987 року. Раніше він літав у Військово-Повітряних силах СРСР, потім був на зберіганні, а потім був переданий в ДТСААФ. Повідомляється, що на борту літака всього було більше 20 осіб, тоді як прийняти на борт літак цього типу здатний не більше 19 осіб. Ймовірно причиною падіння називають перевантаження.

Раніше повідомляли, зліт не туди: птах підпалив літак просто на ходу - турбіни в диму, а люди в паніці.

Як повідомляв Знай.uа, пасажирка розгулювала по аеропорту в бікіні і масці - "Коли опівдні у вас вечірка біля басейну...".

Знай.uа писав, під Москвою військовий літак загорівся під час польоту і впав у ліс: полум'я і дим охопили все навколо.