Відомий український психолог і телеведучий Дмитро Карпачов частенько радує шанувальників різними аналізами на популярні теми, а ще корисними порадами на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за його життям стежать більше одного мільйона чоловік.

Вже кілька тижнів весь світ повністю поглинений увагою до південнокорейського шедевру під назвою "Гра в кальмара". Серіал вийшов на просторах стрімінгового сервісу Netflix і став неймовірно популярним серед дітей, молоді і навіть дорослих.

Гра в кальмара. Фото: Spletnik.ru.
Гра в кальмара. Фото: Spletnik.ru.
Гра в кальмара. Фото: Spletnik.ru.

Він навів реальну ситуацію, в якій головною особою виступає 11-річна Ангеліна. Дівчинка попросила маму подивитися "Гру в кальмара", бо всі її друзі та однокласники вже закінчили перегляд і обговорюють проект.

"Питання написала мені знайома, яка тривожиться, чи варто дитині дозволити подивитися гучний серіал. Судячи з кількості згадок цієї назви в соцмережах і високому інтересу серед дитячої аудиторії, вважаю, потрібно винести це питання на обговорення. Сюжет будується навколо гри на виживання з жорстокими правилами. Практично кожна сцена містить елементи насильства-психологічного і фізичного (приниження, вбивства, кров, нелюдська жорстокість)", - пише Дмитро Карпачов у публікації.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Гра в кальмара", кадр з серіалу
"Гра в кальмара", кадр з серіалу

Цей серіал, за словами Дмитра, піднімає глобальні проблеми, включаючи соціальну нерівність, класовість суспільства і гіганські проблеми з кредитами, і найголовніше — безвихідь. Серед дітей серіал популярний через сюжет, так як зосереджений навколо дитячих ігор.

Вже зараз вчителі в Бельгії і Великобританії відзначають хвилю насильства, яку спровокував серіал. Діти влаштовують подібні ігри і б'ють тих, хто програв, тому адміністрація навчальних закладів закликає батьків заборонити перегляд серіалу їх малюкам.

Нагадаємо, що робити, якщо дитина стала фанатом Morgenshtern - поради від психолога Дмитра Карпачова

Як повідомляв "Знай.ua", знаменита сцена дорами "Гра в кальмара" виявилася імпровізацією: "Вона там взагалі сміється"

Знай.ua писав, творець "Гри в Кальмара" вирішив не чекати другого сезону, таємниця рекрутера розкрита: "Типова історія..."