Для всіх шанувальників радянської класики кіно з'явилися дуже сумні новини. Справа в тому, що пішов з життя великий актор Віктор Євграфов. Він свого часу зіграв злого професора математики Моріарті в "Шерлоку Холмсі", де також знімався і Василь Ліванов.

Віктор Євграфов пішов з життя в місті Самара, у середу, 20 жовтня, йому було 73 роки. Про цю сумну новину повідомляють в російських соціальних мережах.

Віктор Євграфов, скріншот: YouTube
Віктор Євграфов, скріншот: YouTube

Також в одному з пабліків забороненої мережі в Україні "ВКонтакте" написали, що актор відновлювався після коронавірусу і у вівторок, 19 жовтня він дзвонив, просив виконати прохання: " - Одужуйте, Віктор Іванович! - Та який там! Все, відлітаю я від вас. Відлітаю..."

Віктор Іванович Євграфов народився в Кукйбишеві 10 вересня 1948 року. У дитинстві мріяв стати військовим і закінчив сержантську школу. У віці 24 років вирішив спробувати себе в професії актора. вступив до ГІТІСу, на курс Володимира Олексійовича Андрєєва.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Після закінчення курсу в 1976 році почав зніматися в кіно, грати в театрі (Ленінградський ТЮГ). Паралельно пройшов навчання в кінно-спортивній школі.

Віктор Євграфов, скріншот: YouTube
Віктор Євграфов, скріншот: YouTube

Фільмографія Віктора Євграфова налічує близько трьох десятків кінокартин. Мільйони глядачів не тільки в нашій країні, але і по всьому світу пам'ятають його, завдяки роботі в телевізійному фільмі "Пригоди Шерлока Холмса і Доктора Ватсона".

Тут Віктор Іванович зіграв головного противника легендарного британського сищика - професора Моріарті.

Віктор Євграфов, скріншот: YouTube
Віктор Євграфов, скріншот: YouTube

У 2007 році в Новій Зеландії вийшла серія монет з героями радянських фільмів про Шерлока Холмса, на яких зображений в тому числі і Віктор Євграфов в образі професора Моріарті. Крім акторської роботи, Віктор Євграфов знявся в 32 стрічках в якості каскадера.

Останні роки життя Віктор Іванович провів у Самарській області. Активно займався викладацькою діяльністю. Був майстром студії історичного трюку "Коловрат" міста Тольятті.

Раніше повідомляли, помер зірка серіалу "Земський доктор" Валерій Долженков: його обожнювали мільйони.

Як повідомляв Знай.uа, помер фронтмен гурту "Мертвий півень" і колега Святослава Вакарчука.

Знай.uа писав, Аліна Гросу розповіла про смерть найближчої людини: "Неймовірний слід...".