Четверта серія фантастичного трилера "Матриці" в кінотеатрах буде доступна до перегляду тільки повнолітнім. Справа в тому, що "Воскресіння" отримало обмеження за віковою ознакою 18+.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Американської асоціації кінокомпаній (MPAA), вона ж і присвоїла картині віковий рейтинг "R" (для прокату в США).

Кадр з трейлера "Матриця 4", скріншот: YouTube
Кадр з трейлера "Матриця 4", скріншот: YouTube

Відомо, що такі позначки мали і три попередні серії. Нова "Матриця" отримала таку ж вікову плашку через наявність у фільмі сцен насильства і ненормативної лексики.

Також варто відзначити, що кожен з трьох попередніх фільмів франшизи - "Матриця", "Матриця 2: перезавантаження" і "Матриця 3: революція" - також були представлені американським глядачам з рейтингом R. При цьому, "перезавантаження" була найкасовішим фільмом з таким рейтингом протягом багатьох років, поки не поступилася пальму першості екранізації коміксів Marvel "Дедпул".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Кадр з трейлера "матриця 4", скріншот: YouTube
Кадр з трейлера "Матриця 4", скріншот: YouTube

Раніше режисер четвертої частини Лана Вачовскі пояснила рішення воскресити двох головних героїв оригінальної трилогії - Нео і Трініті. Як розповіла постановниця в одному з інтерв'ю, це пов'язано зі складним особистим емоційним станом і переживаннями з приводу втрати близьких. Наскільки велике буде Значення героїв для загальної концепції фільму, поки невідомо.

"Матриця 4" буде представлена в світовому прокаті в середині грудня 2021 року. У Північній Америці стрічка вийде трохи пізніше і одночасно в стрімінгу HBO Max.

Нагадаємо нашим читачам ще один цікавий факт. Нещодавно відомий американський фотограф Грег Горман, який зробив безліч знімків зірок Голлівуду, розповів історію знаменитого фото Кіану Рівза, який грає головну роль у всіх "Матрицях" - Нео. На ньому актор зображений оголеним з рушником в руках, одягнений лише в прикраси.

Кіану Рівз, фото: Грег Горман
Кіану Рівз, фото: Грег Горман

За словами фотографа, фото було зроблено під час зйомок для авангардного журналу Detour.

"Ми почали з горища в центрі Лос-Анджелеса, і я міг бачити його настрій. Йому було незручно", - сказав фотограф.

Раніше повідомляли, "Є багато правил": Яхья Абдул-Матін II пояснив, чому в "Матриці" з'явиться інший Морфеус.

Як повідомляв Знай.uа, Кіану Рівз зрадіє: в "Матрицю-4" повернуть найяскравішого актора, цього чекали всі.

Знай.uа писав, нерозгадані таємниці "Матриці": ким краще бути - Нео або Сайфером і що значить Червона таблетка?