Мед славиться своїми корисними властивостями й солодким смаком. Цей натуральний продукт прекрасно замінює звичайний цукор.

Та часто стається так, що з часом мед починає зацукровуватися. Цей процес ще називають кристалізацією і він не є ознакою зіпсованості, а звичайним природним явищем.

Кристалізація відбувається внаслідок вмісту глюкози. Якщо глюкози багато, кристалізація відбувається через кілька місяців. Іноді поява великих кристалів говорить про неправильне зберігання меду. Але у будь-якому разі мед як і раніше залишається таким же корисним і смачним.

Імбир, лимон і мед, фото з pxhere
Імбир, лимон і мед, фото з pxhere

Якщо мед зацукрувався, то його потрібно розтопити. Але, не варто поспішати, оскільки мед може втратити всі свої корисні харчові якості після теплової обробки. Тож, топити його потрібно дуже акуратно, рівномірно, зрідка помішуючи.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Місткість з медом помістити в теплу воду - до 60 градусів. У міру охолодження воду потрібно підігрівати до розчинення кристаликів. При розтоплюванні меду на водяній бані, вогонь потрібно час від часу вимикати, щоб уникнути перегріву. Мед також можна просто поставити, наприклад, біля батареї.

Мед, кадр з відео
Мед, кадр з відео

Загуслий мед можливо повернути до звичайного стану й за допомогою мікрохвильовки. Кожні 5 або 10 секунд миску з медом слід виймати і перемішувати. Потрібно слідкувати, щоб мед не перегрівся.

Однак, у випадку, якщо мед занадто загус, або в ньому багато грудочок, і ви розумієте, що він старий, то краще використовувати його у випічці або приготувати медовуху.

Медовуха, фото: Pixabay
Медовуха, фото: Pixabay

Нагадаємо, лікер з горобини, щоб зігрітися восени: простий рецепт ароматного міцного напою. Обов'язково спробуйте приготувати такий лікер з горобини самостійно, адже ці ягоди завжди можна знайти у великій кількості.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ягідна настоянка на самогоні від Костянтина Грубича: бюджетний рецепт на холодні часи із Західної України. Кулінар поділився з українцями рецептом алкогольного напою - зігріватиме вас холодними вечорами

Також "Знай.ua" писав, гарбуз по-корейськи з часником на Хеловін: рецепт, який прожене будь-яку нечисть з двору і нагодує родину. Неймовірно смачна і проста закуска, яка явно здивує ваших гостей. Коли морква вже набридла