Мед славиться своїми корисними властивостями й солодким смаком. Цей натуральний продукт прекрасно замінює звичайний цукор.

Та часто стається так, що з часом мед починає зацукровуватися. Цей процес ще називають кристалізацією і він не є ознакою зіпсованості, а звичайним природним явищем.

Кристалізація відбувається внаслідок вмісту глюкози. Якщо глюкози багато, кристалізація відбувається через кілька місяців. Іноді поява великих кристалів говорить про неправильне зберігання меду. Але у будь-якому разі мед як і раніше залишається таким же корисним і смачним.

Імбир, лимон і мед, фото з pxhere
Імбир, лимон і мед, фото з pxhere

Якщо мед зацукрувався, то його потрібно розтопити. Але, не варто поспішати, оскільки мед може втратити всі свої корисні харчові якості після теплової обробки. Тож, топити його потрібно дуже акуратно, рівномірно, зрідка помішуючи.

Популярні новини зараз

"Майбутній асталавіста, бейбі" : у мережі показали позашлюбного 24-річного сина Арнольда Шварценеггера

Фіналіст "Холостячки" спалився Гриші Решетнику, що вже переїхав до Злати Огнєвіч: "Тримайся в подробицях"

Новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми - втома, прискорений пульс та температура

Королева Єлизавета II не слухає лікарів. Вона пішла на хрестини онуків. Є перші фото після хвороби

Показати ще

Місткість з медом помістити в теплу воду - до 60 градусів. У міру охолодження воду потрібно підігрівати до розчинення кристаликів. При розтоплюванні меду на водяній бані, вогонь потрібно час від часу вимикати, щоб уникнути перегріву. Мед також можна просто поставити, наприклад, біля батареї.

Мед, кадр з відео
Мед, кадр з відео

Загуслий мед можливо повернути до звичайного стану й за допомогою мікрохвильовки. Кожні 5 або 10 секунд миску з медом слід виймати і перемішувати. Потрібно слідкувати, щоб мед не перегрівся.

Однак, у випадку, якщо мед занадто загус, або в ньому багато грудочок, і ви розумієте, що він старий, то краще використовувати його у випічці або приготувати медовуху.

Медовуха, фото: Pixabay
Медовуха, фото: Pixabay

Нагадаємо, лікер з горобини, щоб зігрітися восени: простий рецепт ароматного міцного напою. Обов'язково спробуйте приготувати такий лікер з горобини самостійно, адже ці ягоди завжди можна знайти у великій кількості.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ягідна настоянка на самогоні від Костянтина Грубича: бюджетний рецепт на холодні часи із Західної України. Кулінар поділився з українцями рецептом алкогольного напою - зігріватиме вас холодними вечорами

Також "Знай.ua" писав, гарбуз по-корейськи з часником на Хеловін: рецепт, який прожене будь-яку нечисть з двору і нагодує родину. Неймовірно смачна і проста закуска, яка явно здивує ваших гостей. Коли морква вже набридла