Верховна Рада проголосувала за запит до Президента щодо нагороди українського боксера Олександра Усика. Про це повідомляє портал liga.net.

Ініціатива була запропонована депутатом від ОПЗЖ Анатолієм Бурмичем. Причина в недавній перемозі українця над британським важковаговиком Ентоні Джошуа.

Як відомо бій пройшов 25 вересня о першій годині ночі за київським часом. Олександр Усик переміг одноголосним суддівським рішенням за підсумками 12 раундів. Перемога українця надала йому право на пояси чотирьох основних версій WBA, WBO, IBF і IBO в суперважкій вазі.

Запит до Зеленського про нагородження підтримали 212 нардепів при необхідних 150 голосах. Направлення запиту до Президента підтримали 233 нардепа при необхідних 225.

Олександр Усик має дві державні нагороди-орден "За заслуги" третього ступеня, яку йому вручили за перемогу на аматорському чемпіонаті світу в 2011 році.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Також український чемпіон нагороджений орденом" За заслуги " другого ступеня за перемогу на Олімпіаді-2012.

Раніше повідомляли, Влад Яма показав українцям свої помідори під Вєрку Сердючку: "потрібен городик". артист показав, як працює на городі, зриваючи маленькі томати черрі і огірки, а також демонструючи урожай на камеру

Як повідомляв Знай.uа, переможці Євробачення ABBA повернуться в музику через 40 років: фанатів чекають 5 нових пісень і шоу. Ініціатором возз'єднання колективу став телевізійний продюсер з Великобританії Саймон Феллер.

Знай.uа писав, Віктор Павлік зізнався, як його змінило сімейне життя з Реп'яховою. На фото співак позує в Національному образі, в українській вишиванці.