З'явилася інформація про новий штам коронавірусної інфекції, який отримав назву "Омікрон". Фахівці заявили, що він викликає дуже незвичайні, проте при цьому відносно легкі симптоми у заразилися молодих людей.

Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе для авторитетного видання The Daily Telegraph.

Лікарня, фото: Unian
Лікарня, фото: Unian

За словами Кутзе, яка є практикуючим лікарем і працює в столиці ПАР Преторії, останнім часом серед її пацієнтів з COVID-19 з'явилися молоді люди, що розрізнялися за етнічною приналежністю і соціальним статусом, які скаржилися на сильну втому.

Жоден з них не скаржився на втрату або зміну відчуття смаку або нюху. Кутзе також згадала випадок з шестирічною дитиною, у якого був сильно прискорений пульс і підвищена температура.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

"Їх симптоми дуже сильно відрізнялися від того, з чим я мала справу раніше, і були дуже легкими", — розповіла вона.

Медики, фото: AP Photo / Maya Alleruzzo
Медики, фото: AP Photo / Maya Alleruzzo

Кутзе звернула увагу на нехарактерні для коронавірусу симптоми, які 18 листопада з'явилися і у чотирьох членів її сім'ї. Їх аналізи на COVID - 19 виявилися позитивними, при цьому всі скаржилися на те, що відчувають себе дуже втомленими і розбитими. Після цього Кутзе однією з перших попередила владу ПАР про ймовірність поширення в країні нового штаму.

Доктор каже, що прийняла близько дюжини пацієнтів зі схожими симптомами, у яких підтвердилося зараження COVID-19. Майже всі були здоровими чоловіками. Щеплень не було приблизно у половини з них.

Раніше повідомляли, у "червоній" зоні карантину до Андріїва дня: в Україні продовжили жорсткі обмеження, але не у всіх.

Як повідомляв Знай.uа, як перевірити дійсність covid-сертифіката і згенерувати QR-код: відповіді експертів програми "Дія".

Знай.uа писав, маршрутникам дозволять набивати транспорт стоячими пасажирами: МОЗ не проти.