В Україні вперше зафіксували коронавірус штаму "Дельта", який з'явився в Індії. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов.

Данилов в інтерв'ю "ТСН" розповів, що два випадки зафіксовано у 66-річної матері та 16-річної дитини, які нещодавно приїхали з РФ. В даний момент вони госпіталізовані в місцевій лікарні, їх стан оцінюють як стабільний.

"У нас є чотири лабораторії, які можуть виявляти новий штам, дві приватні та дві державні. У нас немає саме тестів, які виявляють "індійський" штам, тому ми звернулися до ВООЗ", - заявив Данилов.

Данилов, фото: Facebook
Данилов, фото: Facebook

За його словами, авіасполучення з деякими країнами через "індійський" штам коронавірусу може бути повністю зупинено.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

До речі, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко впевнений, що небезпека нового штаму коронавірусу "Дельта" в тому, що він швидше передається і через це будуть заповнюватися лікарні.

Раніше ми писали про четверту хвилю коронавірусу в Україні: головний санлікар ігор Кузін назвав можливі терміни і наслідки.

Новоспечений головний санітарний лікар поділився прогнозами з приводу нових сценаріїв розвитку пандемії коронавірусної інфекції в Україні.

Нагадаємо, Віктор Ляшко повідомив, кому дістанеться вакцина Pfizer і Coronavac: список щасливчиків. Китайська вакцина від коронавірусу COVID-19 Coronavac вже прибула в Україну партією в 215 тисяч доз.

Як повідомляв портал Знай.uа, погіршення самопочуття або летальний результат: МОЗ попередив про наслідки вакцинації.

Також портал Знай.uа писав, що головний санлікар України Віктор Ляшко захворів на коронавірус після вакцинації.