Сьогодні, 29 листопада 2021 року, вперше за два роки відбулася церемонія вручення престижної нагороди "Золотий м'яч".

Представники футбольного світу зібралися разом в паризькому театрі Шатле, щоб визначити - хто виявився кращим за останній рік, адже, як відомо, виборці не зобов'язані були враховувати результати за два минулі роки. Через це тривали суперечки щодо того, хто все ж заслуговує стати володарем красивої статуетки - аргентинець Ліонель Мессі або поляк Роберт Левандовський.

Ліонель Мессі, фото: Instagram
Ліонель Мессі, фото: Instagram

Неоднозначний клубний сезон Мессі був компенсований довгоочікуваною перемогою аргентинця в Кубку Америки. Крім того, Ліонель виграв кубок Іспанії, будучи ще у складі "Барселони" і ставши кращим бомбардиром минулого сезону в іспанській лізі. Але Роберт Левандовський став єдиним футболістом, який забив більше 50 голів у сезоні. Він переписав вічний рекорд Герда Мюллера, виграв німецький чемпіонат, Суперкубок і клубний чемпіонат світу. Польський футболіст був явним фаворитом, але минулорічного "Золотого м'яча", який не відбувся через пандемію коронавірусу. Тому фанати Левандовського з нетерпінням чекали результатів на користь Роберта.

Але не варто випускати з уваги і інших фаворитів - Джорджиньо, який оформив Лігу чемпіонів з "Челсі" і Євро-2020 зі збірною Італії, Бензема, який виграв Лігу Націй зі збірною Франції і знаходиться на першій позиції в списку кращих бомбардирів в Ла Лізі.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Карім Бензема
Карім Бензема

Ще до початку церемонії почалася публікація імен гравців з кінця. Статуетку точно б не отримали Аспілікуета, Лука Модріч, Морено, Рубен Діаш, Ніколо Барелла, Філ Фоден, Педрі, Харрі Кейн, Бруну Фернанден. Без заповітного "Золотого м'яча" залишилися і Луїс Суарес, Неймар, Рахім Стерлінг, Леонардо Бонуччі, Джорджо К'єліні і Ромелу Лукаку. Кріштіану Роналду і Бензема проігнорували церемонію.

Педрі став володарем нагороди Kopa Trophy, що присуджується футболістам до 21 року.

10 місце - Джанлуїджі Доннарумма
9 місце - Кіліан Мбаппе
8 місце - Кевін Де Брейне
7 місце - Мохаммед Салах
6 місце - Кріштіану Роналду

Джанлуїджі Доннарумма став найкращим воротарем 2021 року.

5 місце - Н'голо Канте
4 місце - Карім Бензема
3 місце - Жоржиньо
2 місце - Роберт Левандовський

Тому нагорода пішла — Ліонелю Мессі

Нагадаємо, вагітна Джорджина Родрігес ощасливила сина Кріштіану Роналду: "Великий хлопчик..."

Як повідомляв "Знай.ua", щасливий Ліонель Мессі знову зіграє за Аргентину, помолодшав на 10 років: "Відчув себе коханим"

Знай.ua писав, став найкращим бомбардиром і отримав "Золотий м'яч": спливли архівні кадри з молодим Андрієм Шевченком