Популярна українська фітнес-тренер, А також зірковий наставник на шоу "Зважені та щасливі", Аніта Луценко попередила своїх шанувальників про небезпеку, яку приховує в собі їжа. Зірка, у якої більше мільйона читачів в соцмережі Instagram, підказала, від якої їжі краще відмовитися.

Зокрема, вона розповіла, що, крім генетичних факторів, ще впливає на розвиток ракових клітин всередині нашого організму.

За її словами, існує чотири основні категорії впливу:

Речовини, канцерогенні для людини. Точно від цього розвивається рак:

  • Бензапірен-утворюється при сушінні, смаженні, копченні харчових продуктів. Норма 0,36 мкг в день. Він є в каві, шоколаді (0,07-0,63 мкг), злакових, маслах і жирах, в чаї (0,35 нг/літр). В одній сигареті-0,09 мкг бензапірену. В повітрі, утворюється при згорянні вугілля, деревини. У воді рекомендація не більше 0,7 мкг / літр.

«У м'ясі після смаження до 4 мкг бінзоперена, в курці 5,5 г того самого. Точно провокує рак. Фритюр і шашлики ок, але дуже рідко і не багато і не з чорною скоринкою", - додала Луценко.

Популярні новини зараз
Головне за ніч: Зеленський несподівано втер носа усім, путін стягує військову техніку до кордону з Грузією, а в Дегестані зводять барикади Пограбував квартиру Зеленського під сміх Потапа і потрапив до лікарні через 5 років: Марка Куцевалова забрала швидка з майданчика Чому цукор різко злетів у ціні: експерти назвали причини та розповіли про майбутній дефіцит Гороскоп на тиждень 26 вересня-2 жовтня 2022 року: Водоліям успіх у фінансах, а Тельці схоплять "золоту рибку"
Показати ще
  • Етанол-спирт або алкоголь, доведений канцероген.

«Але хто ж боїться доведеного винця, коли є ГМО, глютен і лактоза», - пожартувала тренер.

  • Гарячі напої.
  • Червоне м'ясо (більше 200-300 г на тиждень).
  • Мате.
  • Нітрати з овочів і фруктів.
  • Смаження на високій температурі.
  • Акриламід (утворюється при смаженні вище 180 градусів, в каві, арахісі, чіпсиках, смаженій картоплі, в чорних оливках. Куріння-основне джерело акриламіду).
  • Робота в нічну зміну.

Також вона перерахувала фактори та речовини, які, ймовірно, канцерогенні. Майже доведено що канцерогенні для тварин, є обмежені свідчення, що на людей впливає канцерогенно:

  • Афлатоксини (цвіль)
  • Е 121 цитрусовий червоний (дозволений тільки в США)
  • екстракт гінкго білоба (БАД не отримав дозволу FDA для застосування при будь-якому захворюванні)
  • алое вера, екстракт цільного листа-потенційно токсична речовина.
  • E171
  • робота в хімчистці та пожежним.

шашлик, скріншот з відео
шашлик, скріншот з відео

Також є група речовин, які ще не до кінця вивчені в якості канцерогенів. Це кофеїн, сахарин і дубильні речовини.

"Це не означає, що треба все виключити, просто треба не смажити три рази на день і не пити пляшку щодня», - заспокоїла своїх читачів фітнес-тренер.

У коментарях допустили, що в обмежених кількостях можна дозволяти собі все.

"Тобто по трохи отрути можна? А якісний отрута (хороше вино) не отрута? Смажити безпечно на вершковому або топленому маслі, або вершках. З рослинних масел смажити можна тільки на оливковій, і то не більше хвилини. Наприклад, обсмажити прянощі. І ще треба розуміти, що ми говоримо про нерафіновані масла холодного віджиму. А не про ті, що в магазині рафіновані, які одним своїм виглядом руйнують ДНК», - вважають коментатори.

Нагадаємо, що Аніта Луценко навчила українців морозити хліб і вафлі, про всяк випадок: "Новий рівень".

Раніше повідомлялося, що тренер "Зважені та щасливі" Аніта Луценко "виручила" українців, які замоталися на роботі

Також, Аніта Луценко розкрила всі корисні властивості брокколі, міф розвіяний