Популярна українська фітнес-тренер, А також зірковий наставник на шоу "Зважені та щасливі", Аніта Луценко попередила своїх шанувальників про небезпеку, яку приховує в собі їжа. Зірка, у якої більше мільйона читачів в соцмережі Instagram, підказала, від якої їжі краще відмовитися.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗокрема, вона розповіла, що, крім генетичних факторів, ще впливає на розвиток ракових клітин всередині нашого організму.
За її словами, існує чотири основні категорії впливу:
Речовини, канцерогенні для людини. Точно від цього розвивається рак:
- Бензапірен-утворюється при сушінні, смаженні, копченні харчових продуктів. Норма 0,36 мкг в день. Він є в каві, шоколаді (0,07-0,63 мкг), злакових, маслах і жирах, в чаї (0,35 нг/літр). В одній сигареті-0,09 мкг бензапірену. В повітрі, утворюється при згорянні вугілля, деревини. У воді рекомендація не більше 0,7 мкг / літр.
«У м'ясі після смаження до 4 мкг бінзоперена, в курці 5,5 г того самого. Точно провокує рак. Фритюр і шашлики ок, але дуже рідко і не багато і не з чорною скоринкою", - додала Луценко.
- Етанол-спирт або алкоголь, доведений канцероген.
«Але хто ж боїться доведеного винця, коли є ГМО, глютен і лактоза», - пожартувала тренер.
- Гарячі напої.
- Червоне м'ясо (більше 200-300 г на тиждень).
- Мате.
- Нітрати з овочів і фруктів.
- Смаження на високій температурі.
- Акриламід (утворюється при смаженні вище 180 градусів, в каві, арахісі, чіпсиках, смаженій картоплі, в чорних оливках. Куріння-основне джерело акриламіду).
- Робота в нічну зміну.
Також вона перерахувала фактори та речовини, які, ймовірно, канцерогенні. Майже доведено що канцерогенні для тварин, є обмежені свідчення, що на людей впливає канцерогенно:
- Афлатоксини (цвіль)
- Е 121 цитрусовий червоний (дозволений тільки в США)
- екстракт гінкго білоба (БАД не отримав дозволу FDA для застосування при будь-якому захворюванні)
- алое вера, екстракт цільного листа-потенційно токсична речовина.
- E171
- робота в хімчистці та пожежним.
Також є група речовин, які ще не до кінця вивчені в якості канцерогенів. Це кофеїн, сахарин і дубильні речовини.
"Це не означає, що треба все виключити, просто треба не смажити три рази на день і не пити пляшку щодня», - заспокоїла своїх читачів фітнес-тренер.
У коментарях допустили, що в обмежених кількостях можна дозволяти собі все.
"Тобто по трохи отрути можна? А якісний отрута (хороше вино) не отрута? Смажити безпечно на вершковому або топленому маслі, або вершках. З рослинних масел смажити можна тільки на оливковій, і то не більше хвилини. Наприклад, обсмажити прянощі. І ще треба розуміти, що ми говоримо про нерафіновані масла холодного віджиму. А не про ті, що в магазині рафіновані, які одним своїм виглядом руйнують ДНК», - вважають коментатори.
Нагадаємо, що Аніта Луценко навчила українців морозити хліб і вафлі, про всяк випадок: "Новий рівень".
Раніше повідомлялося, що тренер "Зважені та щасливі" Аніта Луценко "виручила" українців, які замоталися на роботі
Також, Аніта Луценко розкрила всі корисні властивості брокколі, міф розвіяний