Вже в п'ятницю, 3 грудня відбудеться прем'єра фінального сезону серіалу "Паперовий будинок". Справжній хіт від іспанців, який поєднав шанувальників по всьому світу. Як все починалося, і найнесподіваніші факти про картину.

Це драма про пограбування, і тривалий час серіал займав перше місце на Netflix серед не англомовних шоу. Творцям картина принесла безліч нагород, серед яких є і "Еммі", а актори отримали квиток у велике кіно.

Творцями серіалу стали двоє друзів сценаристів - Алекс Піна і Хесус Кольменар. Вони почали разом працювати в далекому 2005 році, і зняли ряд картин, і раптом, їм прийшла в голову ідея зняти ТВ-проект в жанрі heist-movie - про пограбування, які ретельно готувалися.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Знімали спочатку для іспанського телеканалу, і складався сезон з 15 серій приблизно по 60-70 хвилин. Перший епізод подивилося практично п'ять мільйонів глядачів, але далі рейтинги стрімко покотилися вниз, а телеканал і зовсім прийняв рішення про закриття серіалу.

У 2017 році Netflix приймає рішення викупити ідею, всього за 2 долари, і почалася реабілітація.

Хронометраж став менше, а назва зазнала змін. Початкову іспанську назву La casa de papel (дослівно – паперовий будинок) змінили на Money Heist ("пограбування"). Все для того, щоб англомовним глядачам було простіше.

Серйозних ставок на дану картину ніхто вже не ставив, всі були впевнені, що особливим успіхом ця ідея не обвінчається, але, як би не так.

Вже в 2018 році серіал став найбільш переглядаються шоу іноземною мовою за всю історію стрімінгу.

У "Паперовому будинку" багато яскравих деталей, які запам'ятовуються і чіпляють – багато з них запозичені з успішних фільмів. Наприклад, клички грабіжників нагадують "Скажених псів" Квентіна Тарантіно: там герої називали себе за кольорами, а в "Паперовому будинку" – за назвою різних міст (Ріо, Токіо, Москва, Лісабон і т.д.). Особливим хітом стали також костюми червоного кольору з масками Гая Фокса.

Зараз, 3 грудня виходить фінальна частина серіалу, яка повинна буде завершити історію, за якою глядачі спостерігали близько п'яти років. У наступних паті епізодах залишилися грабіжники повинні будуть вибратися з ситуації, в яку вони потрапили, а ось на чию користь це завершиться - невідомо.

"У найтемніші години банда зіткнеться з найбільшими проблемами: добути золото з невизначеним планом і спробувати вибратися з банку, незважаючи на оточення армії все було б простіше, якби професор не зробив у своєму житті велику помилку" - йдеться в описі до картини.

До слова, на цьому нічого не закінчиться, і Netflix вже анонсував серіал, який буде називатися "Берлін". Це спін-офф про брата професора, який розкриє більше деталей про цього персонажа. У шоу розкажуть історію персонажа Андреса де Фонойоса (Берлін), роль якого виконав Педро Алонсо. А ось прем'єра вже в 2023 році.

Нагадаємо, що фінал "Паперового будинку" , любовний трикутник в "Емілі в Парижі" і сім'я садівників-вбивць: кращі прем'єри грудня 2021

Раніше повідомлялося, що зірка "Паперового будинку" Урсула Корберо вивалила все з сумочки

Також, що приховує Урсула Корберо з "Паперового будинку": акторка в 13, фемінізм і боротьба з онкологією