В Україні неймовірно популярний турецький серіал "Величне століття", заснований на реальних подіях і розповідає про період владарювання Сулеймана чудового.

Одну з головних гілок сюжету займає слов'янська рабиня Роксолана, яка зуміла домогтися розташування султана, ставши його офіційною дружиною. Хюррем, чиє ім'я перекладається як "посмішку і радість дарує", стала володаркою статусу Хасекі. Але ж жодна з її фавориток не удостоювалася подібної честі.

Мер'єм Узерлі в ролі Хюррем, скріншот
Мер'єм Узерлі в ролі Хюррем, скріншот

Однак пройдемося трохи по історії - з першого кохання султана Сулеймана, Гюльфем хатун. Її справжнє ім'я Росалина. Саме вона подарувала йому сина шехзаде Мурада, який помер від віспи і чия смерть вплинула на відносини батька і матері. Загальне горе розвело їх, бо Сулейману потрібен був спадкоємець. Його готова була дати наступна обраниця - Махідевран султан, що стала наступною фавориткою, подарувавши йому шехзаде Мустафу.

У "Весняної троянди" були власні покої, слуги, наряди з дорогих тканин і, звичайно ж, прикраси. Її вважали улюбленою наложницею майбутнього султана, але, коли Сулейман зійшов на престол, щастя затьмарилося появою Роксолани.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Величне століття.. Фото: Радиотек.ru
Величне століття. Фото: Радиотек.ru
Величне століття. Фото: Радиотек.ru

Хюррем затьмарила абсолютно всіх і вважалася не тільки офіційною дружиною султана, але і його політичним, негласним радником. Вона володіла мудрістю, гострим розумом і прозорливістю. Ці якості дуже цінувалися її чоловіком. Згодом вона стала Хасекі, другою після його матері, валіде султан.

Роксолана народила правителю кількох синів - Мехмета, Баязида, Селіма І Джихангіра. Однак улюбленою дитиною султана стала дівчинка, Малятко Міхрімах султан. Її батьків пов'язувала любов, хоча про це не можна було говорити в гаремі. Бо вважалося, що це почуття підриває порядок і спокій династії, що згодом і сталося. Були змінені правила, обряд нікаха і наділення Роксолани великою владою.

Чудовий вік. Фото: Фандом.
Чудовий вік. Фото: Фандом.
Чудовий вік. Фото: Фандом.

Нагадаємо, Мер'єм Узерлі з "Величного століття" вся в червоному перетворилася на розкішну леді: султан Сулейман точно б оцінив

Як повідомляв "Знай.ua", самі великі скандали з акторами "Величного століття": напад фаната, ревнощі акторів, зради

Знай.ua писав, вийшла заміж двічі, став батьком і перемогла рак: що змінилося в життях зірок "Величного століття" через 10 років