Стало відомо про трагічну смерть легендарного російського режисера Сергія Соловйова.

13 грудня наш світ покинув унікальний і дуже талановитий режисер, який знайомий мільйонам завдяки своїй роботі з культовою трилогією "Асса", фільмами "Сто днів після дитинства", "Рятувальник" і "Спадкоємиця по прямій".

Народний артист Росії Сергій Соловйов був знайдений мертвим у своїй квартирі в центрі Москви. Йому було 77 років. Поки ні родичі, ні колеги ніяк не прокоментували подію. У ВДІКу підтвердили, що причиною смерті став серцевий напад.

Сергій Соловйов
Сергій Соловйов

З творчістю Сергія Соловйова знайомі багато жителів України і Росії. Трилогія "Асса", знята кінорежисером, стала символом для рок-руху в період перебудови в Радянському Союзі. Тоді глядачі вперше могли побачити на екрані Бориса Гребенщикова і Віктора Цоя.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Він закінчив режисерський факультет ВДІКу, де в останні роки життя викладав, а також керував режисерською та акторською майстернями. На початку 2019 року під керівництвом Соловйова запрацював Театр-студія САС.

Кінорежисер був лауреатом Державної премії СРСР. У 1981 і 1987 роках увійшов до складу журі Венеціанського кінофестивалю. У 2002 році Соловйов виступив за створення Міжнародного фестивалю кінематографічних дебютів "Дух вогню" в Ханти-Мансійську і був його беззмінним президентом.

У 1993 році кінорежисер отримав звання народного артиста Росії.

Сергій Соловйов
Сергій Соловйов

Нагадаємо, помер легенда гурту "Сплін" Олег Еміров: збулося страшне пророцтво

Як повідомляв Знай.uа, "Мимрі" з "Службового роману" - 87 років: як змінилася Аліса Фрейндліх, і чому почала курити

Також портал Знай.uа писав, "Вовка, бункер, два стволи": у мережі розповіли про новий фільм з Джейсоном Стейтемом