Про це вона розповіла у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Перш ніж вийти на сцену, ми робимо величезну репетиційну роботу. Щодня у нас, як Отче наш, урок класичного танцю в залі, він триває близько години вранці. Там ми робимо станок, рухи на зведення, стрибки. Потім уже, залежно від того, наскільки близька у тебе вистава. Чим ближче, тим вище ти в розкладі будеш, через тиждень – два – надвечір репетируватимеш. Іноді репетирують паралельно дві вистави, іноді ще йде постановча робота. Вистава може бути влітку, а приїхав балетмейстер на місяць, і ми її репетируємо», - розповідає вона.

Від таких моментів залежить графік у провідних солістів. Репетиції тривають близько двох годин щодня.

«На одну виставу виписується репетиція одна – дві години. Якщо ще одна вистава – ще плюс півтори години. На постановчій репетиції артисти перебувають довго, іноді й по три години. Загалом Артист балету працює від двох годин на день до п'яти – семи. Це постійне фізичне та емоційне навантаження. Наприклад, спектаклі із золотого фонду класики: «Лебедине озеро», «Баядерка», «Спляча красуня» вимагають величезної концентрації та зосередженості, вивіреності кожної пози, кожної позиції. Звичайно, там іде емоційне навантаження, але не таке, як у «Ромео та Джульєтті», «Спартаку», «Кармен», - робить висновок танцівниця.

Популярні новини зараз
Медики з'ясували, що мастурбація покращує якість сну "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок Головне за 21 вересня: українців не пустять до Європи, Ощадбанк візьме більше грошей, а з ВЛК не треба поспішати В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що Гарік Кричевський розповів, як йому пишеться в умовах пандемії

Також Знай.ua повідомляв, що Михайло Кирейто розповів, де найбільше платять за українське мистецтво.