Вже цієї неділі пройде фінал конкурсу Дитяче Євробачення-2021, і пройде вiн в Парижі. Поки представниця України Олена Усенко готується до виступу, згадаємо представників від нашої країни за останні 10 років.

2012. Того року конкурс пройшов у столиці Нідерландів-в Амстердамі, і це знаковий рік для України. Представити нас вирушила 10-річна Анастасія Петрик. Вона виграла національний відбір, який пройшов в Артеку, і представила нас в Амстердамі з композицією "Nebo". Їй вдалося підкорити глядачів, і це була перша, і поки що єдина перемога для України.

В 2013 році конкурс пройшов в Україні. На Національний відбір заявки відправило 230 осіб, але, у фінал відібрали лише 20. В результаті перемогла Софія Тарасова, яка в результаті посіла 2 місце, і була близька до перемоги. Всього 10 балів не вистачило, щоб перемогти. З першим місцем з конкурсу пішла представниця Мальти.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В 2014 році конкурс перебрався на Мальту, і вирушили представляти нашу країну тріо "Sympho-Nick". Обрали їх традиційно за допомогою національного відбору. Тоді Україна опинилася на шостій сходинці в підсумковій таблиці.

2015. Конкурс пройшов у Болгарії, незважаючи на перемогу Італії роком раніше. На відміну від дорослого конкурсу, на дитячому не завжди місце проведення визначається країною-переможцем. Представляла нашу країну популярна сьогодні артистка - Анна Трінчер. З композицією "Почни з себе" вона стала лише 11 з 17 учасників.

В 2016 конкурс знову пройшов у столиці Мальти, так як роком раніше країна здобула перемогу на конкурсі. Софія Роль зайняла лише 14-е місце, а перемогу здобула Грузія, де і пройшов конкурс наступного року.

25 серпня 2017 року за підсумками проведення фінального відбору, представником від України обрано Анастасію Багінську. В результаті вона набрала 147 балів, і посіла 7 місце на конкурсі. Перемогу здобула представниця Росії Поліна Богусевич.

В 2018 році за допомогою національного відбору була відібрана Дарина Красновецька. З піснею про світ вона виступила в Мінську, де проходив конкурс, і стала четвертою.

2019 рік для Софії Іванько став більш вдалим, і вона повернувшись на Національний відбір перемогла його. У Польщі вона виявилася лише 15-ю, а перемогла знову країна-господиня.

В 2020 на відбір повернувся знову і Олександр Балабанов, який вирушив до Польщі представляти країну з піснею українською мовою. З 12 учасників хлопець став сьомим, а конкурс відправився до Франції, так як перемогу здобула Валентина.

В цей році нас представить Олена Усенко з піснею повністю українською, і чи принесе вона країні Переможне місце-дізнаємося вже цієї неділі.

Нагадаємо, що скандал на Дитячому Євробаченні: міністр культури Ткаченко висловився про хлопчика-сироту

Раніше повідомлялося, Дитяче Євробачення-2021: під яким номером виступить Олена Усенко з України, і як оцінюють шанси слухачі

Також, Джамала відверто зізналася, що думає про результати Євробачення-2021