Образ Українки Хюррем Султан з Івано-Франківської області, яка зуміла зачарувати турецького султана Сулеймана, міцно зафіксувався в кінематографі.

Фанатки "Величне століття" досі захоплюються красою і завзятістю цієї жінки, адже заради неї правитель імперії йшов на багато і навіть порушення звичаїв.

"Величне століття", скріншот: Youtube
"Величне століття", скріншот: Youtube

Але одна дівчина вирішила розкрити правду про те, що в Туреччині Хюррем Султан просто ненавидять через кілька причин. Коли оголосили, що" Величне століття " покажуть на телебаченні, народ в Туреччині був обурений. Ненависть до Хюррем почалася ще за її життя... до Хюррем жінки султанів виконували лише дві ролі: роль фаворитки і роль матері спадкоємця. Ці ролі ніколи не поєднувалися.
Народивши сина, вона відправлялася з дитиною в далеку провінцію, де спадкоємець виховувався до того, як займе місце батька. Хюррем стала першою жінкою, яка зуміла об'єднати обидві ролі, що викликало величезне обурення. Ніхто не розумів, як рабиня могла підпорядкувати собі Султана, що він не тільки одружився, але і придумав для неї титул - Хасекі.

Величне століття.. Фото: Радиотек.ru
Величне століття. Фото: Радиотек.ru
Величне століття. Фото: Радиотек.ru

Першим спадкоємцем Султана був син Мустафа, його мати Махідевран шанували і поважали... а ось Хюррем, незважаючи на її четверо синів, ніхто не сприймав всерйоз. Її ненавиділи, вважаючи винною в страти всіма улюбленого шехзаде Мустафи. Турки звинувачують Хюррем і за падіння Османської імперії... адже з неї почалася епоха сильних жінок, таких як Нурбану і Кесем.
Але все ж основая причина ненависті - любов Сулеймана, який обожнював Хюррем і заради неї порушував всі звичаї Османської держави.

@miladyfairy

📍меня даже выгнали из дворца Топкапы за нарядное платье в стиле #великолепныйвек

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
♬ Luli (Hurrem’s Lullaby) - Fahir Atakoğlu & Aytekin Ataş & Soner Akalın

Нагадаємо, красуня-простачка або хитра інтриганка? Чим насправді підкорила Сулеймана легендарна Хюррем

Як повідомляв "Знай.ua", Мер'єм Узерлі з "Величного століття" показала своїх маляток напередодні Різдва: "Точна копія Хюррем"

Знай.ua писав, як склалася життя найкрасивішої і нещасної жінки султана Сулеймана: правда і міфи про Махідевран