У вівторок, 25 січня відбулося жеребкування пісенного конкурсу Євробачення-2022, в якому визначилося, в якому півфіналі виступить Україна на конкурсі.

Офіційне жеребкування транслювалося на офіційному YouTube-каналі пісенного конкурсу Євробачення, і провели його в місті Турин, який вже через кілька місяців прийме конкурс на арені Пала Альпітур.

Перший і другий півфінали відбудуться 10 і 12 травня, а фінал — 14 травня, і Україна виступить у першому півфіналі.

Крім того, відбулася традиційна передача "ключів" конкурсу від влади Роттердама, де проходив минулорічний конкурс, владі міста Турин.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Країни Великої п'ятірки були також розділені по півфіналах, в яких вони будуть голосувати. Зазвичай у фінал автоматично потрапляє країна-переможець, але, так як Італія є країною-спонсором, у фіналі ми побачимо не 26 виступів, а всього 25.

Виступлять учасники в наступному порядку.

1 півфінал:

1-й півфінал, фото: скріншот з відео
1-й півфінал, фото: скріншот з відео

2 півфінал:

2-й півфінал, фото: скріншот з відео
2-й півфінал, фото: скріншот з відео

За кілька днів до цього був представлений також офіційний слоган і логотип конкурсу цього року. Звучить він як "Звук краси". Сам логотип нагадує зображення різнокольорових звукових хвиль, які виходять з Динаміка.

Дизайн заснований на симетричній структурі і патернах кіматікі — вивчення явища звукових хвиль. Термін "кіматік" був придуманий в 1960-х роках Гансом Дженні, швейцарським вченим і філософом.

При цьому, спочатку він був розкритикований користувачами, адже, вони вважають, що це дуже просто виглядає.

Представник від України буде обраний Національним відбором, який відбудеться вже 12 лютого. Днем раніше були презентовані 8 фіналістів, які вже підготували пісню і готові поборотися за право поїхати в Італію в травні.

Нагадаємо, що фіналіста Національного відбору на Євробачення дискваліфікували відразу після презентації пісні: вже знайшли заміну

Раніше повідомлялося, що "Євробачення-2022": представлений офіційний список фіналістів, який скоротився до 8 виконавців

Також, Сергій Притула відповів, Чи стане ведучим Євробачення ще раз-українці засумували