У магазинах можна натрапити на так звані "еко" продукти, які також називають органічними і коштують вони у два або навіть три рази дорожче звичайних. Чи варто переплачувати, як їх знайти на полицях магазинів і чи дійсно вони корисніші для організму, розповіли в програмі "Твій день"на телеканалі" 1+1".

Органічні продукти повинні бути без нітратів, пестицидів, штучних та інших шкідливих хімічних добавок. Ціни на них відповідно вище, ніж на аналогічні продукти без статусу "Еко". Журналісти провели експеримент і вирушили по магазинах з експертом з якості продуктів Максимом Несміяновим.

Супермаркет. Фото: скріншот youtube
Супермаркет. Фото: скріншот youtube

В ході пошуку "органіки" експерт відразу ж звернув на увагу прилавка з ковбасою, на ціннику якої було зазначено, що вона натуральна. Як виявилося це був лише піар-хід маркетологів, адже продукт був з їстівною оболонкою, що не має відношення до натуральності.

Експерт зазначає, що написи на продуктах "Еко", "натуральний", "домашній" і "біо" одні з найпопулярніших хитрощів маркетологів. Покупці часто сприймають ці продукти, як органічні, але вони такими не є.

Популярні новини зараз
Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Магазин, продукти - фото Знай.ua
Магазин, продукти - фото Знай.ua

Справжні органічні продукти можна впізнати за ціною, яка буде в два або три рази вище. Також слід звертати увагу на маркування у вигляді зеленого листа, яка затверджена ЄС.

Нагадаємо, що українцям показали, чому продукти на ринку, борщовий набір б'є рекорди.

Також Знай писав, що супермаркети почали продавати українцям дрібну картоплю по 100 гривень за кілограм.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна готується купувати хліб за кордоном: ще не вирощений урожай пшениці вже продали.