Стало відомо про те, що лідер збірної України з біатлону заразилася коронавірусною інфекцією на Олімпіаді. Що це означає для команди.

Капітан жіночої збірної України з біатлону Олена Білосюк заразилася коронавірусом на Олімпійських іграх у Пекіні. Позитивний тест прийшов вранці середи, 2 лютого.

Про це в коментарі "Суспільному" розповів старший тренер жіночої команди Урош Велепець.

"Боялися цього з першого дня. Пішов "ефект доміно", хоча сподівалися, що проскочимо і далі будемо спокійні. Але сьогодні заразився перший спортсмен-Олена Білосюк " - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вона готувалася до даних змагань практично рік, і пожертвувала цілим сезоном, щоб ретельно все підготувати.

"Тест Олени-це катастрофа. Вона жертвувала гонками цілий рік, пропускала старти. Часом хотіла бігти, але ми говорили, щоб готувалася до Олімпіади" - продовжив розповідь тренер.

Олена Білосюк, фото: вільне джерело
Олена Білосюк, фото: вільне джерело

Олена встигла провести в Пекіні кілька тренувань, і була неймовірно рада опинитися тут, але, сталося непоправне - тепер вона не зможе взяти участь у змаганнях, і найімовірніше, міг хтось заразитися ще.

Поки точно не ясно, чи залишається дівчина в складі команди, і якщо вона отримає негативний тест найближчим часом, то зможе виступити в останніх гонках. Якщо цього не станеться, то її підмінить запасна спортсменка Анастасія Меркушина, яка в Китай не полетіла.

Перша гонка відбудеться вже в суботу, п'ятого лютого.

Нагадаємо, що у Китаї прикордонники затримали українських олімпійців-вимагають величезні гроші за тести для залізяк

Раніше повідомлялося, що українських фігуристів відправили до росіян на Олімпіаді-2022: всі союзники – навпаки

Також, лижа злетіла з ноги відпочиваючого під час спуску і потрапила в голову сноубордисту: так можна і душу Богу віддати.