Актор Джекі Чан запалив вогонь Олімпіади 2022 в Пекіні. Він виніс факел на вершину Великої стіни в Китаї.

Естафета олімпійського вогню розпочалася у четвер, 3 лютого, на вершині Великої стіни, актор Джекі Чан і китайські олімпійські чемпіони по черзі несли вогонь на маршруті, скороченому до трьох днів через Covid-19. Про це повідомляють на Twitter.

Естафета вогню, яка відкриє Зимові Ігри 4 лютого, набагато скромніша, ніж естафета, що охоплює всю земну кулю літніх Ігор, через протести пов’язані з пандемією.

Джекі Чан. Фото: Twitter
Джекі Чан. Фото: Twitter

Золотий призер Олімпійських ігор з настільного тенісу Ма Лонг і Ву Цзіньюй, двічі золотий призер з тхеквондо, були серед тих, хто ніс червоно-срібний спіральний факел уздовж ділянки Великої стіни, де ранкова температура сягала - 11°C.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

67-річний Джекі Чан, зірка бойовиків та комедійних фільмів, розкрив своє китайське ім’я, він зареєстрований у офіційному пресрелізі як Чен Гангшен.

"Я прокинувся о 4 ранку. Це моя четверта Олімпіада. Я відчуваю себе дуже гордим і щасливим, а ще мені дуже холодно!", - сказав Чан журналістам після пробігу по стіні.

Джекі Чан. Фото: Twitter
Джекі Чан. Фото: Twitter

Пізніше в четвер факел буде доставлено в провінцію Хебей, де відбуватиметься більшість олімпійських снігових змагань. Естафета завершиться запаленням олімпійського вогню на церемонії відкриття у п’ятницю.

Китайська стіна. Фото: Twitter
Китайська стіна. Фото: Twitter

Нагадаємо, раніше Володимир Кличко нагадав Віталію, з чого починалася кар'єра легендарного боксу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", біатлоністка Олена Білосюк-Підгрушна отримала позитивний тест на коронавірус за пару днів до Олімпіади в Пекіні.

Також "Знай.ua" писав, що збірна України вийшла до півфіналу Євро-2022, красиво обігравши Казахстан