Королева Британії Єлизавета ІІ назвала королеву-консорта. Нею буде друга дружина Чарльза, після того, як він зійде на престол.

Королева Єлизавета II у неділю стала першим британським монархом, який правив протягом семи десятиліть, оголосивши про своє "щире бажання", щоб Каміла, дружина її спадкоємця принца Чарльза, зрештою стала відома як королева-консорт. Про це повідомляє служба BBC.

Королева Британії тихо відзначила історичну дату в Сандрінгемі, своєму маєтку на сході Англії, де помер її батько.

Але в головній заяві про майбутнє королівської сім'ї 95-річна жінка опублікувала послання до нації, в якому сказала, що "я щиро бажаю, щоб, коли настане цей час, Каміла була відома як королева-консорт".

Єлизавета ІІ та Каміла. Фото: YouTube
Єлизавета ІІ та Каміла. Фото: YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Це означає, що Камілла, якій зараз 74 роки, буде коронована разом із Чарльзом, якому зараз 73. Вона відома громадськості, як королева Камілла, сказали королівські експерти.

Чарльз сказав, що пара "глибоко усвідомлювала честь, яку представляє бажання матері", що надавало Камілі повний титул дружини монарха.

Він похвалив Каміллу, сказавши: "Моя кохана дружина була моєю непохитною підтримкою протягом усього життя".

Принц Чарльз та Каміла. Фото: YouTube
Принц Чарльз та Каміла. Фото: YouTube

Спадкоємець престолу також віддав належне "відданості королеви добробуту всього її народу", що "викликає все більше захоплення з кожним роком".

Зазначають, що консорти-чоловіки не всі отримували такого рангу звання. Наприклад, герцог Единбурзький, який помер минулого року, носив титул принца-консорту, а не короля.

Нагадаємо, раніше стало відомо про найбільший жаль Єлизавети II за 70 років на троні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", королева Єлизавета II захотіла продавати власний кетчуп.

Також "Знай.ua" писав, що спливло архівне фото принцеси Діани та маленького принца Гаррі.