Зовсім скоро відбудеться пісенний конкурс Євробачення, який пройде в травні, і поки Україна тільки готується обрати представника в Національному відборі, ряд європейських країн вже визначилися зі своїм вибором.

Італія. У суботу, 5 лютого завершився місцевий фестиваль Санремо, де перемогу здобули Мамуд і Бланко. Примітно, що переможцям фестивалю не обов'язково їхати на конкурс, і вони можуть відмовитися, але, обидва артисти під час прес-конференції заявили про свою готовність підкорити Євробачення, ще й у рідній країні. Примітно, що Мамуд поїде на конкурс вдруге. У 2019 році під час конкурсу в Ізраїлі він посів друге місце, і зовсім небагато не вистачило для перемоги.

Їх конкурсна композиція "Brividi" з перших днів була фаворитом конкурсу, і навіть увійшла в топ-5 світового чарту.

Того ж вечора свого конкурсанта обрав і Ізраїль. Вони обирають представника за допомогою місцевої адаптації шоу "Х-Фактор", і перемогу здобув епатажний Міхаель Бен Давид. Боротьба була сильною, і відрив від другого місця склав всього один бал.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Композиція Міхаеля називається "I.M", і думки стосовно неї розділилися навпіл. Хтось вважає, що це дуже стильно і сучасно, а інші ж кажуть, що це пустощі. Букмекери оцінюють шанси на перемогу близько 1%.

Примітно, що Міхаель Бен Давид є відкритим геєм, і народився в ортодоксальній єврейській родині. Його мама родом з України, а батько з Грузії. При цьому, в дитинстві він піддавався насильству і булінгу через свою орієнтацію.

Кілька тижнів і Іспанія вибрала свого представника. Дівчина з миловидним ім'ям Chanel перемогла Національний відбір, який цього року пройшов у новому форматі. Незважаючи на те, що в фаворитах була інша артистка, Chanel все ж вирвала перемогу завдяки ефектному номеру.

Але і тут без скандалів не обійшлося. Дівчині довелося видалити частину соціальних мереж після хейта, який обрушився на неї після перемоги. Багато іспанців впевнені, що перемогла вона нечесно, і не гідна представляти Іспанію на Євробаченні. Букмекери оцінюють шанси на перемогу в 2%.

Північна Македонія визначилася зі своїм конкурсантом, і представить країну на конкурсі Андреа з композицією "Circles". В результаті голосування дві композиції набрали однакову кількість голосів, однак, бали журі виявилися вирішальними.

Сама Андреа проживає в Скоп'є, і їй 21 рік. Займатися музикою почала в п'ять років, коли проживала в Нью-Йорку.

Нагадаємо, що не Данилко і не Дорофєєва: відомий другий член журі Нацвідбору на "Євробачення-2022"

Раніше повідомлялося, що поїздки Аліни Паш до Криму і дискваліфікація Laud: чим встиг запам'ятатися Національний відбір на Євробачення-2022

Також, Фіналіст Нацвідбору на "Євробачення-2022" вляпався в конфлікт на вулицях Києва