Український скелетоніст Владислав Гераскевич, який виступає за національну збірну, влаштував мовчазну акцію протесту на Олімпіаді в Пекіні.

Закінчивши свій виступ по скелотону, атлет пройшов повз телекамеру і показав глядачам актуальне звернення, на якому англійською мовою було написано "Ні війні в Україні". Як відомо, на Олімпіаді заборонений будь-який прояв політичної позиції, за це навіть загрожує дискваліфікація, але це зовсім не налякало українського атлета.

Владислав Гераскевич, скріншот з відео
Владислав Гераскевич, скріншот з відео

"Все нормально було. Нас підтримали. Це моя позиція. Ніяка нормальна людина не хоче війни. Я теж нормальна людина, я не хочу війни в своїй країні, хочу мир над головою. Не хочу, щоб люди загинули через війну", - сказав Гераскевич в ефірі UA: Перший.

Його вчинок привернув велику увагу не тільки українських ЗМІ, а й іноземних. Безумовно, сміливість юного атлета дуже вражає, тому всі хотіли дізнатися подробиці його мовчазного пікету.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На Олімпіаді-2022 пройшов другий день змагань з чоловічого скелетону, в якому учасники виступили в третьому заїзді, що визначає топ-20 кращих фіналістів. За результатами четвертого заїзду Гераскевич посів 18 місце.

Владислав Гераскевич
Владислав Гераскевич

Нагадаємо, 18-річна "Снігова принцеса" забрала золото на першій своїй Олімпіаді в Пекіні: її можна зустріти в ліфтах і метро

Як повідомляв Знай.uа, спортсменка не стримала сліз, упустивши перемогу на Олімпіаді-2022 через 0,1 секунди: "Комок у горлі"

Також портал Знай.uа писав, що російська фігуристка осоромилася на Олімпіаді-2022 в Пекіні: "Ніх*ра не зрозуміла"