Українська співачка Аліна Паш на своїй сторінці у соцмережі Instagram 16 лютого повідомила, що знімає свою кандидатуру як представника України в конкурсі Євробачення. Зірка зізналася, що на неї звалився шквал критики, тому вона вирішила не брати участь у пісенному конкурсі.

Скріншот публікації Аліни Паш
Скріншот публікації Аліни Паш

Після цього Суспільний мовник повідомив, що на позачерговому засіданні Організаційний комітет Національного відбору на участь у Євробаченні-2022 ухвалив рішення про припинення участі у відборі Аліни Паш. Співачка не представлятиме Україну на Євробаченні-2022.

Підставою для прийняття такого рішення Оргкомітетом стала офіційна відповідь Державної прикордонної служби від 16.02.2022 року щодо недостовірності інформації, яка була надана Суспільному мовнику.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто нагадати, що під час участі Аліни Паш у Національному відборі українці у мережі нагадали, що артистка була внесена до бази "Миротворця" за незаконне відвідування окупованого Криму у 2015 році. Після цього представники Аліни Паш надали "Суспільному" довідку про законність відвідування півострова.

Однак, вже 15 лютого в Держприкордонній службі України заявили, що не видавали співачці цей документ, тобто він фейковий.

Щодо ситуації навколо Аліни Паш висловилася і українська співака Анастасія Приходько, зазначивши, що на артистку сильно тиснули в ЗМІ.

Скріншот публікації Анастасії Приходько
Скріншот публікації Анастасії Приходько

"Аліна відмовилася від Євробачення. Через тиск ЗМІ, людей, атаки на соц.мережі без команди яка б за неї заступилася. Дівчинка! Що тут скажеш? Як у фільмі "У бій йдуть одні старі люди". "Слабак"! Ну що наступного року піду я! 😂 Ну невже ніхто не розуміє, що так буде завжди, табори за і проти! А всі хвіст підібгали і побігли здаватися наступного дня фактично. Чекаємо Аліну на концертах "птахо фабрик", - зазначила вона.

Нагадаємо, Україну можуть дискваліфікувати з Євробачення-2022 після скандалу з Аліною Паш: історія з Maruv повторюється

Раніше Знай писав, Аліна Паш не зможе довести, що перетинала кордон України законно: дані Держприкордонслужби зберігаються лише 5 років

Також Знай повідомляв, Євробачення-2022: Нацвідбір підвищив шанси України на перемогу в конкурсі-головні конкуренти Аліни Паш