Стало відомо про те, що Україну можуть дискваліфікувати на пісенному конкурсі "Євробачення-2022". Всьому виною став скандальний Національний відбір.

Про це стало відомо завдяки коментарю голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Миколи Чернотицького під час прес-конференції.

Поки що "Суспільне" очікують відповіді від Держприкордонслужби стосовно справжності документів, що надала команда Аліни Паш. Скільки піде на це часу-невідомо. До тих пір офіційного представника України не буде, і контракт з Аліною Паш не підпишуть.

Микола Чернотицький зазначає, що через ці скандали на національному відборі країну можуть дискваліфікувати, і ми знову залишимося без представника на конкурсі, як це було вже в 2019 році після скандалу з Maruv.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Якщо Європейська мовна спілка знайде політизованість конкурсу, на жаль, може бути взагалі таке, що Україна не представлятиметься" - йдеться в повідомленні.

Якщо підтвердиться поширена в мережі інформація, що співачка порушила правила, Україну на міжнародному пісенному конкурсі представлятиме група Kalush Orchestra, яка посіла друге місце.

Тепер все залежить від того, що скажуть у Держприкордонслужбі. Якщо Аліна Паш дійсно перетинала кордон через український пункт пропуску - ніяких питань до неї не буде, і контракт все ж буде підписаний.

При цьому самі Kalush Orchestra незадоволені результатами, і вважають, що перемога була саме у них, а результати сфальсифіковані. Аліна Паш ж не боїться, і готова боротися за право представити Україну на Євробаченні до кінця.

Нагадаємо, що Євробачення-2022: Нацвідбір підвищив шанси України на перемогу в конкурсі-головні конкуренти Аліни Паш

Раніше повідомлялося, що Kalush надали нові докази фальсифікації на Нацвідборі на Євробачення-2022

Також, "Суспільне" не підписуватимуть контракт з Аліною Паш після Нацвідбору на Євробачення-2022: чекають доказів від Держприкордонслужби