Популярна українська співачка Джамала після початку російського вторгнення в Україну покинула країну, щоб її діти були в безпеці. Однак, без діла вона не сидить, і стала по істині музичним послом України в світі.

Минулого тижня артистка виступила на національних відборах на Євробачення в Німеччині та Румунії, де зібрала гроші для української армії. Наприклад, у Німеччині вдалося зібрати понад 67 мільйонів євро.

Цього разу вона виступить ще й у Литві на фіналі шоу The Voice. Всі зібрані кошти з смс-голосування підуть для української армії.

Голос країни в Литві, фото: Instagram
Голос країни в Литві, фото: Instagram

У суботу, 12 березня вона знову прибуде в Бухарест, щоб там взяти участь у стадіонному концерті We are опе, який організували спеціально заради підтримки України.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Крім Джамали там можна буде послухати Armin Van Buuren, Tom Odell, Inna, та інших світових зірок.

Музичний фестиваль в Бухаресті, фото: вільне джерело
Музичний фестиваль в Бухаресті, фото: вільне джерело

Всі зароблені від продажу квитків кошти підуть на підтримку України.

Джамала вважає, що раз вона не може допомагати всередині країни, то може це зробити на світовій арені. Вона вже дала велику кількість інтерв'ю європейським каналам, доносячи правду про війну, яку Путін почав проти України. Також відомо, що вона організувала кілька виступів у Європі, а всі доходи з концертів відправлятиме на допомогу Збройним силам України.

"Мені б сьогодні дуже приємно бути на цьому неймовірному шоу і представляти свою пісню, але сьогодні я представляю не просто свою творчість, а представляю голоси тисяч жінок, тисяч дітей, які в цей момент знаходяться в бомбосховищах, які не можуть бути тут і бачити це шоу навіть по телебаченню. Я дуже дякую вам за прапори, я дуже дякую за цю підтримку. Я думаю, що це дуже підніме дух в Україні" - заявила артистка зі сцени в Німеччині.

Нагадаємо, що Джамала почала свою війну з Росією, поки дітей залишила в безпеці поза Україною

Раніше повідомлялося, що Джамала дісталася з дітьми до Туреччини через 4 дні в дорозі: просить місцеву владу не мовчати, і вже готує мирні акції

Також, Джамала разом з дітьми була змушена тікати з Києва: переходила кордон пішки