Російський репер Оксімірон (Oxxxymiron) анонсував серію благодійних концертів «Russians against war» в Туреччині. Весь прибуток артист обіцяє передати на допомогу українським біженцям.

Про це виконавець заявив у своєму новому відеозверненні в Instagram.

«Уже більше двох тижнів, як йде війна в Україні. І при цьому є десятки мільйонів росіян, які категорично не згодні з цією війною. Я вважаю, що потрібно якнайголосніше про це сказати. І тому я оголошую серію своїх благодійних концертів, які будуть називатися "Russians against war", скорочено - RAW», - говорить Оксімірон.

Репер пояснив, чому його виступи відбудуться в Туреччині, а не в рідній росії. За словами Оксімірона, зараз в РФ просто неможливо провести антивоєнний концерт, тому що в країні заборонено все антивоєнне.

«Введена тотальна цензура. І всім, хто хоч якось висловлюється проти війни, потенційно загрожує кримінальне переслідування», - розповідає про сучасні реалії репер.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У зв'язку з цим, перший концерт пройде в Стамбулі, 15 березня. Паралельно буде проходити стрім на Youtube і Twitch.

Оксімірон зазначив, що війна в Україні вже стала гуманітарною катастрофою, адже страждають мирні жителі. Репер з командою не хоче залишатися осторонь. Увесь прибуток від анонсованих концертів Оксімірон пожертвує благодійній недержавній польській організації, яка допомагає дітям українських біженців.

Зробити свій внесок зможуть також глядачі онлайн-версії концерту за допомогою донатів.

Нагадаємо, що Джамала стала музичним послом в Європі і продовжує збирати гроші для ЗСУ на головних сценах світу.

Читайте також, що Макс Барських вирішив не повертати росіянам гроші за квитки.