Колега і подруга Володимира Зеленського з "Кварталу 95", Олена Кравець "оживила" українських класиків, уклавши у їхні вуста авторський вірш, допомогли їй в цьому об'єднання "ВАУ".

У сторіс Instagram артистки Олени Кравець з'явився відеозапис, анімованих українських поетів, Тараса Шевченка, Івана Франка, Михайла Коцюбинського, Василя Стуса, Лесі Українки та Ольги Кобилянської. Авторами робіт являється творче об'єднання "Волонтерська Анімація України". Олена підписала відеороботу: "Робота волонтерської анімації України - авторський вірш у виконанні великих українців".

"Ми дивимось на вас з небес, ми бачимо велике горе — жіночий біль, дитячий крик, та ріки, ріки крові", - так починається вірш.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Розпочинає його промовляти Тарас Григорович, продовжує Леся Українка, та Іван Франко. Затим заступає Михайло Коцюбинський та Ольга Кобилянська, і на завершення читає Василь Стус.

У віршованій формі розповідають про жахи війни, про ворога, який напав, бажаючи приборкати та швидко вбити. Але тепер другі часи, і українців не поневолити та не скрутити.

На жаль повної версії вершу ми не побачили, але зрозуміло, що раз на завершення говорив Василь Стус — неприборканий борець за Україну, швидше всього вірш автора, також завершиться переможним гаслом. До вашої уваги уривок анімованого вірша:

Нагадаємо, раніше Олександра Заріцька з Kazka покинула Україну і виїхала до США.

Як повідомляв портал "Знай.ua", маленька українка в підвалі написала листа рідним з Білорусі та попросила не кидати на нас бомби.

Також "Знай.ua" писав, що Тіна Кароль виступила в Польщі з 7-річною дівчинкою з київського бомбосховища.