Український актор Тарас Цимбалюк на своїй сторінці в Instagram опублікував уривок з польсько-українського серіалу «Кава з кардамоном», де він зіграв одну з головних ролей – майбутнього священника Андрія. Слова персонажа, сказані про Україну XIX століття, беруть за душу і залишаються актуальними навіть сьогодні, під час війни.

«У серіалі "Кава з кардамоном" мав честь зіграти Андрія. Набута цим персонажем свідомість - це його основна зброя», - пише Тарас Цимбалюк під відео.

В уривку Андрій розмовляє зі своєю сестрою Анною і розмірковує про місце українців у тогочасному суспільстві:

«Отець Іван каже, що у нас, українців, є свої потреби. А ми, духовенство, зможемо їх перекласти і передати цісарю. Зараз найкращий час на увесь світ заявити, що ми, українці, -окрема нація… Треба, щоб нас чули, щоб ми рідною мовою вчили своїх дітей, викладали в університетах, писали закони, щоб ми видавали книги, газети», - говорить персонаж Тараса Цимбалюка.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Зазначимо, що серіал «Кава з кардамоном» - це с екранізації однойменного роману львівської письменниці Наталі Гурницької, спільний проект Solar Media Entertainment та телеканалу СТБ, створений у копродукції з Польщею.

Сюжет розповідає про дочку українського священника Анну і її заборонений роман з польським шляхтичем Адамом, який був одружений і набагато старший за головну героїню. Події серіалу відбуваються в середині XIX століття на тлі «Весни народів».

Нагадаємо, що подруга Зеленського Олена Кравець з "Квартал 95" оживила Шевченка, Франка та Лесю Українку.

Читайте також, що Тіна Кароль виступила в Польщі з 7-річною дівчинкою з київського бомбосховища.