Відомий український шеф-кухар, популяризатор національної кухні та експериментатор, ресторатор Євген Клопотенко поділився власними думками щодо державного гімну.

Він зазначив, що при детальному прочитанні гімн України звучить як пророцтво.

«Вкотре прочитав повний текст гімну України (версія 1990 року). Тепер, коли він наклався на місяць війни, у мене немає слів. Подивіться уважно на текст і вдумайтеся у кожну літеру. І у першу строчку, до того, як її змінили на «ще не вмерла України і слава, і воля» у 2003. Це, виходить, пророцтво, яке збувається прямо зараз. І ми з вами є його свідками. Я навіть не знаю, як описати це відчуття. Мурахи. Дуже сильні мурахи. У мене, звісно, була підозра, що, ми, українці, - містична нація. Але ж це щось нереальне (про Чорнобаївку зараз ні слова, панове)», - написав Клопотенко.

Він також замислився над тим, що стається із пророцтвами, коли вони втілюються у життя. Варто його змінити на інше чи увічнити, щоб він став частиною національного коду? Для себе самого кулінар ще не обрав відповіді.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Тобто от є текст гімну. Він втілюється на всі 100%, а отже після перемоги нам треба шукати інший чи береги цей як символ і ще щільніше втирати у наш культурний код? Очевидно одне: наш гімн є джерелом більшого могуття, ніж ми думали (чи я думав?). Цьом», - додав він.

Євген Клопотенко. Фото: Instagram
Євген Клопотенко. Фото: Instagram

Нагадаємо 5 круп, які можна приготувати, якщо немає світла та газу.

Читайте також, що зірка "МастерШеф" Клопотенко зізнався, чому став фанатом Шевченка.

Додамо, що зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко відкрив заклад, щоб годувати українців безкоштовно: "Потрібно триматися".