Під час війни кожен українець намагається бути корисним і використовує усі свої вміння, щоб допомогти Батьківщині здобути перемогу. Учасниця 10-го сезону «Мастершеф» Ірина Маленко теж не залишається осторонь, а плідно працює на гуманітарному фронті – готує для українських воїнів сухі борщі та супи.

Про це повідомляють на сторінці «Мастершеф» в Instagram.

Маленко зазначила, що сьогодні шефи, кухарі та домогосподарки з усієї країни працюють спільно, щоб українські бійці не залишилися голодними:

«По всій Україні шеф-кухарі, кухарі і домогосподині об’єдналися задля загальної справи: зробити все, щоб наші захисники були ситі, а отже - сильні, щоб захищати Україну», - говорить зірка «Мастершеф».

Ірина Маленко готує сухпайки для ЗСУ. Instagram/masterchefstb
Ірина Маленко готує сухпайки для ЗСУ. Instagram/masterchefstb

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Співробітники ресторану «Сиппозіум», шеф-кухарем якого є Ірина Маленко, виготовляють сухпайки для бійців: борщ, овочеві супи з рисом і гречкою та пряники на десерт. Учасниця «Мастершеф» додає, що кухарям активно допомагають місцеві мешканці: дехто ділиться сушками для овочів, інші приносять продукти.

На своїй сторінці в соцмережах Ірина Маленко уточнила, що займається виготовленням сухпайків для ЗСУ вже понад три тижні. Тобто майже з самого початку вторгнення росії.

Ірина Маленко готує сухпайки для ЗСУ. Instagram/masterchefstb
Ірина Маленко готує сухпайки для ЗСУ. Instagram/masterchefstb

Окрім цього, шеф-кухар поділилася рецептом борщу, який готують для українських захисників. Сухпайок складається з наступних інгредієнтів:

  • відварена висушена картопля,
  • відварений висушений буряк,
  • нашинкована висушена капуста,
  • подрібнена висушена цибуля, морква, селера, перець,
  • відварене перемелене та висушене м’ясо,
  • часник,
  • спеції.

Нагадаємо, що зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко побачив містичне пророцтво в тексті українського гімну.

Читайте також, що зірка "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво поділився з українцями рецептом хліба без дріжджів.