Відома українська співачка Джеррі Хейл, справжнє ім'я якої Яна Шемаєва, порівняла культурну спадщину рф та України.

У сторіс у своєму Instagram співачка розмістила порівняльну таблицю де показала, яким був прапор Київської Русі, герб та монета, а також якими були історичні землі рф, які там були прапори та чиї ходили монети.

Jerry Heil. Фото: скриншот Instagram
Jerry Heil. Фото: скриншот Instagram

Якщо брати герб. То у часи Київської русі, гербом держави був тризуб. Він і понині залишається гербом України. Натомість за часів Київської Русі на території рф існувала Золота Орда, у них був герб - двоголовий птах. Як бачимо, наразі у рф теж гербом служить дволголовий птах.

Щодо прапора, то в часи Князів над нашою землею теж майорів жовто-блекитний прапор. Натомість штандартом Хана був прапор червоне - знизу, синє зверху. Це два з трьох кольорів прапора рф, тут додався ще білий зверху.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В часи Київської Русі валютою була гривня Князя Володимира Великого. Та залишається бути - гривня України.

Натомість, у Золотої Орди була валюта - рубл Хана Джаннбека, у рф - рубль росія.

Також дівчина зазначила, що в Золотій орді мовою був язек, як у в рф - язик. Натомість в Україні і за часів Київських князів панувала українська мова.

Нагадаємо, раніше Jerry Heil підтримала українців, заспівавши на всю Європу найвідомішу народну пісню.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кіт Степан зібрав солідну суму для тварин, які постраждали від війни.

Також "Знай.ua" писав, що автомобіль Алли Пугачової потрапила в ДТП, проте артистів у салоні не було.