Продюсер Олександр Роднянський багато років проживає в Росії, хоча народився і виріс в Україні. Після злочинів, що спливли після звільнення Бучі, режисер написав великий пост про "російську культуру", яку відправив слідом за військовим кораблем.

Олександр написав свій пост в Instagram втретє, щоб соцмережа не видалила його, розмістив замість фото — чорний квадрат.

Олександр Роднянський. Фото: Instagram
Олександр Роднянський. Фото: Instagram

"Я не хочу більше ні з ким сперечатися. Переконатися, що не всі росіяни підтримують війну. Що є інші. Світлий. Культурний. Це було можливо до того, що сталося в Бучі та інших українських містах і селах", - заявив режисер.

Роднянський розповів про сотні закатованих, згвалтованих, убитих українців, яких побачив, розстріляних пострілами в потилицю людей зі зв'язаними руками за спиною.

"Побачивши ці кадри, я втратив дар мови. І право говорить про "російську культуру". Як і всі люди, які мають до неї хоч якесь відношення. Про цинічних, брехливих і підлих політиків, пропагандистів і військових, про тих, кого вони виховали - радісну гопоту - про них і так все зрозуміло", - написав режисер.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Роднянський навів цитату Теодора Адорно, який написав її після розтину трагедій Освенцима.

"Писати вірші після Освенцима - це варварство". Також, вважає Роднянський, після Бучі не можна більше говорити про російську культуру.

"Вона не вберегла російської людини від варварства, від звірства і оскотініванія. Вона винна. Всі до неї причетні винні. Просити вибачення пізно. І ні в кого. Їх вбили, зґвалтували і кинули в ями в Бучі, Ірпені, Гастомелі", - підсумував режисер.

Нагадаємо, раніше зірка російських бойовиків Олександр Невський після Бучі знайшов, що сказати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Данилко зажадав від світу терміново зупинити путіна.

Також "Знай.ua" писав, що пропагандистські ЗМІ закликають росіян до репресій проти українців.