На відомому youtube-каналі "Загін кіноманів" зробили ретельний розбір відомого російського фільму "Брат" та "Брат-2" аби показати, як через кінематограф дегуманізували українців та спрямовували ненависть свого народу на нас.

Фільм "Брат" був улюблений як для росіян, так і для українців. Навіть Олексій Дурнєв нещодавно зізнався, що до війни просто обожнював його, однак 24 лютого все кардинально змінилося. Ці дві картини стали уособленням загадкової російської душі, у центрі сюжету стоїть простий хлопець, який за свої ідеали може робити багато нехороших речей.

Кадр з відеоролика
Кадр з відеоролика

У першому фільмі Україна ніяк не згадується, однак уже у другій картині нашій державі відведено особливу роль. Вже з самого початку ми бачимо інтерв'ю головного героя на телебаченні, як учасника загарбницької чеченської війни, цим росіяни хотіли вчергове прославити свій військовий потенціал. Під час цієї сцени можна провести паралелі з сьогоденням, коли один з героїв заявляє, що це була "спецоперація".

Далі по сюжету всім росіянам починає заважати українська мафія, яку вони не соромлячись називають "хо*лами" або ж бендерівцями.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Кадр з відеоролика
Кадр з відеоролика

"Це для мене найбільш цікавий момент у цьому фільмі, адже я думав, що слово "бандерівець" з'явилося після Майдану, але насправді цей фільм розкриває шовіністичне нутро російської нації, і показує як вони до нас ставилися ще у 2002 році, задовго до їхнього підлого нападу", - зазначив автор каналу "Загін Кіноманів" .

Кадр з відеоролика
Кадр з відеоролика

До того ж у фільмі активно просуваються наративи по Криму. Активно просувається теза, що Крим проґавили, а це означає, що потрібно його повернути.

Загалом у багатьох російських фільмах активно просувають три тези. Перша - "какая разніца", що стосується багатьох сфер життя. Друга теза, яку активно просувають, це слоган: "росіяни своїх не кидають", і третє - легенда про російського офіцера та його честь, нібито це гідна людина, яка ніколи не порушує присягу та закон, хоча насправді все по іншому.

Нагадаємо, Олексій Дурнєв навів беззаперечнi аргументи на користь України: "Здоровий глузд завжди перемагає безумство"

Раніше Знай писав, "путін ненавидить тих, хто...": Вікторія Булітко з "ДизельШоу" розкрила план кремля

Також Знай повідомляв, автори безсмертного хіта "Доброго вечора, ми з України" представили нову роботу: мова пішла про перемогу над окупантами