У лютому в Україні пройшов Нацвідбір на Євробачення, переможцем якого спочатку стала Аліна Паш з піснею "Тіні забутих предків".

Але в ході розглядів з'ясувалося, що Аліна їздила в росію з 2014 році і навіть виступала в окупованому Криму, перетинаючи кордон з тієї таки рф. Через це кандидатура співачки була знята і її місце зайняли Kalush Orchestra.

Нацвідбір на Євробачення-2022, скріншот: YouTube
Нацвідбір на Євробачення-2022, скріншот: YouTube

Пісня про маму Stefania стала таким собі гімном за свободу і цілісність України після вторгнення россії 24 лютого, а хлопці з групи стали європейськими улюбленцями. Зараз букмекери пророкують їм перше місце на "Євробаченні" і ось, через деякий час, Kalush Orchestra презентували нову версію конкурсної пісні. House of Scientists version, як її підписали на офіційному каналі Євробачення.

Варто відзначити, що багато хто переживав про те, що соліст не витягне приспів, виконуючи наживо, але у фінальній версії пісні тональність музикантам все ж знизили.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Цю версію Kalush Orchestra записали в Будинку вчених, Львів, Україна, спеціально для Eurovision House Party.

У коментарях європейці все так само божеволіють від Stefania:

"У цій версії мелодія солодша і викликає мурашки по шкірі, ніж в оригіналі", "Фантастичне виконання як завжди! Україна пишається вами, хлопці, незважаючи ні на що", "Я чую біль в їх голосах, і це в поєднанні з моторошною мінімалістичністю виконання викликало у мене мурашки по шкірі", "Абсолютно дивовижно у всіх можливих сенсах. Удачі в Турині"...

Відзначимо, що в 2022 році вокальний конкурс "Євробачення" пройде в Турині, Італія, з 10 по 14 травня.

Нагадаємо, що Kalush Orchestra перед поїздкою у Турин видали, яким буде номер і костюми на "Євробаченні".

Раніше ми повідомляли, що наставник Wellboy Юрій Бардаш наїхав на Kalush Orchestra перед "Євробачення-2022".