Відомий український письменник Сергій Жадан поділився кількома історіями харків'ян, які мужньо боронять рідне місто від російських окупантів.

Про це письменник написав на своїй сторінці у соцмережі Instagram.

Сергій Жадан зізнався, що за останні тижні війни йому часто почали телефонувати давні знайомі, які зараз воюють під Харковом. Часто вони хочуть зустрітися аби поспілкуватися зі старим другом.

Сергій Жадан, фото з instagram
Сергій Жадан, фото з instagram

"З одного боку - вони тепер такі інакші: з бронею, зі зброєю, з іншим поглядом. З іншого боку - це ж вони, вони лишаються собою. Стільки щемких, зворушливих, часто печальних, часто - гомерично смішних історій від харків'ян, які третій місяць боронять своє місто", - зазначив Жадан.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Жадан згадав, як їхав з позицій із хлопцем із Рогані до міста. Він попросив заїхати до нього аби перевірити, чи ще цілий його будинок. Через окупантів тепер майже весь його квартал у вирвах та снарядах.

"Приїжджаємо до нього на квартал, а там земля у вирвах, пару під'їздів згоріло, але на лавці під вечірнім сонечком гріються дідусі, чемно вітаються. Дім стоїть, життя продовжується. Або ось радий був побачити приятеля, пана Василя, який до війни робив фантастичні фото вечірнього Харкова. Подзвонив, приїхав, подарував свій календар, поїхав назад на позиції, з вірою в те, що після перемоги місто буде не менш красивим. Відпочивайте, друзі. Завтра прокинемось ще на один день ближче до нашої перемоги", - підсумував Жадан.

Нагадаємо, Сергій Жадан розповів, як живе, спорожнілий через війну Харків: "Заросли протоптані доріжки"

Раніше Знай писав, Сергій Жадан вдарить по "рускому міру" разом з Укрзалізницею: "На зв'язку від початку війни"

Також Знай повідомляв, Сергій Жадан та Святослав Вакарчук вирішили зробити Харків музичною столицею України: "Чекайте"