Багато українців були змушені покинути свої будинки і переїхати в іншу частину країни в пошуках порятунку від російських військ. На жаль, цим можуть скористатися непорядні люди.

З початком повномасштабного наступу росії українці об'єдналися і почали як ніколи підтримувати один одного. Але, на жаль, знаходяться і ті, хто наживається на чужому горі. Наприклад, обманюють людей, змушених тікати з гарячих точок в більш безпечні регіони України і шукати житло. Як запобігти цьому і не стати жертвою квартирних аферистів, розповіла ведуча проєкту "Аферисти в сітях" на Новому каналі Олена-Крістіна Лебідь.

Олена-Крістіна Лебідь, фото: Instagram
Олена-Крістіна Лебідь, фото: Instagram

Будьте обережні з фірмами, що займаються орендою квартир. У них можуть бути нічим не примітні офіси, але прийом – на найвищому рівні. Дуже пристойні квартири з хорошим ремонтом вони пропонують в оренду за безцінь. А вся афера крутиться навколо підписання договору. Справа в тому, що до документів відразу ж прикріплюють чек про оплату, прикриваючи тим самим Призначення платежу, а це не Оренда житла, а надання інформаційних послуг. Тобто, поки людина думає, що віддала 10 тисяч гривень за два місяці оренди, насправді вона платить за папірець з адресою квартири. Яка не факт, що взагалі здається в оренду.

Олена-Крістіна Лебідь. Фото: Instagram
Олена-Крістіна Лебідь. Фото: Instagram

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Олена-Крістіна зазначає: якщо вчасно не помітили підступ-і гроші втратите, і без квартири залишитеся. Аферисти одразу відправлять вас за адресою забирати ключі від житла, але, звичайно, на зустріч до вас ніхто так і не прийде ні за годину, ні за чотири. На жаль, повернути гроші не вдасться - договір вже підписано.

Також будьте обережні, якщо знаходите оголошення про оренду квартири в Інтернеті. Якщо вас підганяють з рішенням і вимагають передоплату, швидше за все ви спілкуєтеся з аферистом. Вам кажуть, що за таку ціну квартиру заберуть швидко, а ви можете пообіцяти і не приїхати, тому власнику житла необхідно убезпечити себе. Що відбувається далі, легко здогадатися - людина блокує ваш номер телефону і не відповідає на дзвінки. Щоб не залишитися і без грошей, і без житла, не винаймайте квартиру без попереднього огляду і ніколи не відправляйте передоплату прямо після телефонної розмови.

Олена-Крiстiна Лебідь, фото: Instagram
Олена-Крiстiна Лебідь, фото: Instagram

Нагадаємо, що наречена Розенка Олена-Крістіна Лебідь зв'язала паляницю з поразкою Росії.

Раніше ми повідомляли, що Олена-Крістіна Лебідь зарядила українців і ЗСУ по повній: "Орки, готуйте свій рідкий переляк".