Відомий український письменник і лідер групи "Жадан і Собаки" Сергій Жадан показав українців, яким підвал на одному з харківських підприємств став новим будинком. Своє житло люди втратили через бойові дії. Як живуть українці в нинішніх реаліях він показав на своїй сторінці в соцмережі instagram.

Сергій Жадан відвідав українців, які живуть у бомбосховищі одного з харківських підприємств. З початку війни в підвалі ховалося близько 400 осіб, а тепер, коли ситуація трохи нормалізувалася там залишаються 70 осіб.

Сергій Жадан. Фото: скрін з відео
Сергій Жадан. Фото: скрін з відео

"Були на одному з харківських підприємств. З початку війни в його бомбосховищах переховувалося понад 400 осіб – працівники, їхні сім'ї, люди з району, області. Жителі відразу організувалися, влаштували побут, для дітей зробили школу. Одного разу поруч з підприємством проїхав російський танк. Наші його швидко відігнали. Зараз ситуація спокійна, в бомбосховищі залишилося близько 70 осіб - перш за все залишилися без житла", - розповів музикант.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Жадан захопився силою українців, адже незважаючи на всі труднощі вони влаштували побут і навіть облаштували школу для діток. Все це в підвалі.

"В одній з кімнат сидить мама, годує грудьми дитину. З пологового їх виписали 23 лютого. Поки дитина бачила тільки підвал. Тато їх служить пожежним. У школі дівчинка Даша що-небудь читає. Її вчителька, Кароліна, доглядає за цим усім. Хоча Кароліна сама ще школярка. На кухні жінки розповідають, що в меню у них тепер салат "бандерівський" і борщ "переможний"", - захопився артист.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зірка "Дизель шоу" Вікторія Булітко порівняла ставлення росіян і українців до благ цивілізації: "Трохи відсталенько тут у вас".

Також наш портал інформував, що Тоня Матвієнко назвала те, що вбереже вас і Ваших рідних під час війни: "Для попередження ризиків".

Крім того, наш портал повідомляв, Олена-Христина Лебідь підказала, як уберегтися від квартирних аферистів у воєнний час: більше пильності і здорового глузду.